In de mood for food: Janneke eet vanavond Mexicaans

Nieuw in Leeuwarden: take-away Mexicaans, van Yucatán. Janneke is dol op de horeca en test elke week de leukste horeca-initiatieven.

Mexicaans koken, daarvoor moet je talent hebben. Veel Leeuwarders weten al dat je daarvoor bij Yucatán moet zijn. Sinds een aantal weken kun je hier ook afhalen. Ik spreek Ingrid van de Steeg om alles te weten hierover. En ik proef een drietal gerechten…

Vanwaar dit nieuwe initiatief?

“Voor goed Mexicaans eten zijn wij dé plek in Leeuwarden. Het is iets dat mensen niet snel zelf maken. Met de horeca dicht werd dit enorm gemist. Met afhalen willen we mensen graag de kans bieden hier nog steeds van te genieten. Vanaf het begin is het dan ook een groot succes.”

Dit maakt mij nieuwsgierig, hoe komt een Ingrid aan een Mexicaans restaurant?

“Ja, Ingrid is niet echt een Mexicaanse naam, dat klopt. Ik ben hier begonnen als bedrijfsleidster. Toen de eerste eigenaar wilde stoppen, heb ik mijn kans gegrepen en de zaak overgenomen. Sinds elf jaar ben ik de trotse eigenaresse”, vertelt Ingrid.

Is het trouwens altijd vooraf bestellen of mogen mensen ook gewoon binnenlopen?

“Beide mag, geen probleem. Het voordeel van vooraf bestellen is dat het op een bepaalde tijd voor je klaar staat. Vanaf 14.00 uur zijn we hiervoor telefonisch bereikbaar op het numer 058-2123808. Ophalen kan ook altijd, dan maken we het klaar terwijl je wacht.”

Wat is typisch voor een Mexicaan in Nederland?

“De keuken is een stuk minder pittig, maar ik heb diverse pittige sausjes hoor, zelfs van de heetste peper ter wereld”, lacht Ingrid ons toe. “De smaken zijn vereuropeest, ze zijn zachter. Voor de liefhebber kan echter alles, we kunnen van compleet écht Mexicaans tot aan de Europese tong.”

Heb je nog een leuk weetje voor ons?

“Jazeker, in Nederland is de taco knapperig. In Mexico is deze veel zachter. Dat weten veel mensen niet.”

Enne, hoe gaat de verkoop van de corona-biertjes?

“Haha, ik denk ietsje hoger dan normaal. Een klein beetje maar, maar toch. Veel mensen maken er grapjes over, dat past wel bij de tijd.”

Alle praktische informatie op een rijtje:
Waar: Telefonisch bestellen op 058-2123808, vanaf 14.00 uur is Yucatán bereikbaar.
Wanneer: Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 17:00 uur.
Afhalen: Bij Mexicaans restaurant Yucatán, Sint Jacobsstraat 18. Bezorging niet mogelijk.

(de tekst gaat verder onder deze foto’s)

Tijd voor het diner!

Ik begin natuurlijk met het laten verleiden door de nieuwe menukaart. We zijn vanavond met drie volwassenen, dus ik laat mijn oog op diverse gerechten vallen…

De quesodip, daarmee wil ik deze review beginnen. Mijn quilty pleasure van Yucatán, romig, kazig, smaakvol, met precies de juiste pittigheid. Ook deze keer maakt dit mijn avond compleet. Nu komen de overheerlijk bekende geuren uit de tas om hoog. We gaan verder met de gerechten. Ik heb er zin in!

Burrito’s mixta en pueblo

De burrito’s kunnen ook koud opgehaald worden, dan kun je ze zelf in de oven warm maken. Ik kies voor de warme variant. Alles komt keurig verpakt in smaakvrije aluminium verpakkingen. De temperatuur is goed en de smaak is heerlijk en herkenbaar. Duidelijk Mexicaans, vertrouwd, gekruid. De vega-variant was de verrassing van de avond. Je moet natuurlijk van blauwe kaas houden, maar dan is hij erg lekker.

Enchilada de carne en quesadilla de pollo

Duidelijk verschillende smaken, met toch de bekende Mexicaanse smaak. Mooi smaakvol en zoals gewend zonder teveel poespas. Beide zeker het proberen waard, je waant je zo in het restaurant. 

In de tas zaten ook de bekende snoepjes. Een erg leuk detail om de avond mee af te sluiten.

Samengevat: vertrouwd genieten in Mexicaanse stijl.

Smaakvolle groet,

Janneke Eizema

2 Reacties op “In de mood for food: Janneke eet vanavond Mexicaans”

  1. Wat een leuk intervieuw. Wij komen er ook graag eten. Of samen, of met onze 3 dochters. Altijd heerlijk eten. Leuk ontvangst en fijn personeel. Als wij weggaan, bedank ik de keuken altijd voor het heerlijke eten. Je kan zo de keuken inkijken. Wij hopen tzt weer gezellig terug te komen. Sterkte in deze tijd, en tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *