Huize Kwast is aan het verbouwen en gaat bijna weer open: compleet nieuw interieur, met dezelfde service en gezelligheid

Het is terug te vinden in een van de mooiste grachtenpanden van Leeuwarden: Huize Kwast! Al sinds januari dit jaar wordt het restaurant flink verbouwd. Eind deze maand, 29 maart, wordt de zaak heropend. Tijd om eens te checken bij eigenaar Erwin hoe het er nu voorstaat met de verbouwing.

Al tijden loopt Erwin (Die je ook kunt kennen als eigenaar van het naastgelegen De Brass en Du Nord uit de Doelesteeg) met het idee rond om Huize Kwast te verbouwen. Al in december 2021 vertelde hij: “Mensen voelen zich hier nog wel thuis, maar ik vind dit niet meer de plek waar ik de toekomst mee in wil gaan.”  

Voor het compleet nieuwe interieur is Studio Oak benaderd, die vrij spel heeft gekregen van Erwin. “Ik heb zelf ook wat ideeën aangeleverd, maar daar hebben ze al vrij snel ‘nee’ tegen gezegd”, vertelt de eigenaar lachend.  

De verbouwing loopt tot nu toe op schema. De gehele buitenkant is in een nieuw jasje gestoken. Aan de voorkant van het pand zijn houten kozijnen geplaatst en hebben de naam en het logo een prominente plek op de voorgevel gekregen.

‘Alles, op de keuken na’  

En wat er dan precies wordt verbouwd? Heel simpel gezegd: alles, op de keuken na. Zo komt er bijvoorbeeld een compleet nieuw interieur, een nieuwe bar en door akoestisch spuitwerk, is de ruimte zo geïsoleerd dat je veel minder last hebt van achtergrondgeluid.  

“We hebben bijvoorbeeld een kinderhoekje, dat we wel willen houden. Zo blijven gezinnen met kinderen ook nog gewoon welkom en hebben we een mooie, bonte mix van gasten”, vertelt Erwin. “voor de kinderen is er kinderhoek en een speciaal menu op een placemat gemaakt. Kinderen kunnen zelf een keuze maken en ondertussen lekker spelen.”

Final touch

Zoals via de socials is te zien,  wordt er nog druk gewerkt aan Huize Kwast. De gevel is het einde van deze week klaar en de vloer is in de olie gezet. Volgende week komt onze nieuwe trap en zorgt de schilder voor de final touch.  

Op 29 maart om 12.00 uur wordt Huize Kwast geopend door wethouder Abel Reitsma. De verbouwing heeft veel aandacht gekregen, geeft Erwin aan. “Niet alleen van mensen uit mijn omgeving, maar ook mensen die ik niet ken! Op straat word ik door onbekenden aangesproken met vragen over Huize Kwast. Dat vind ik erg leuk en had ik niet verwacht”, sluit hij tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *