Hondenbelasting in Leeuwarden blijft

Sinds 2010 is het percentage gemeentes waarin hondenbelasting wordt geheven, gedaald van 71 naar 54 procent. Met andere woorden: steeds meer gemeentes schaffen de hondenbelasting af, maar gemeente Leeuwarden wil daar niets van weten. Samen met de gemeente Smallingerland en Vlieland zijn ze de enige drie gemeentes in Friesland die mensen laten betalen voor hun hond.

Op Vlieland ben je als hondeneigenaar het duurste uit, €78,26 betaal je daar voor één hond. Daarna volgt Leeuwarden met een bedrag van €66,87 en als laatste de gemeente Smallingerland, hier wordt €66,00 in rekening gebracht per hond. Heb je meer honden? Dan wordt het bedrag ook hoger.

Leeuwarden wil de hondenbelasting niet afschaffen. Het levert uiteraard ook een aardig bedrag op, namelijk zo’n €507.000 in 2020 volgens het CBS. Van dit bedrag worden onder andere losloopveldjes en poepcontainers aangelegd. In de dorpen die ook onder de gemeente Leeuwarden vallen, maar waar geen voorzieningen zijn voor honden, daar hoeft ook geen belasting betaald te worden. Wel zo eerlijk eigenlijk! Waar je gebruik van maakt en belang bij hebt, daar betaal je voor.

1 Reactie to “Hondenbelasting in Leeuwarden blijft”

  1. Betalen in Leeuwarden voor je hond. Maar ondertussen. Alle voorzieningen voor het loslopen van je hond weghalen.
    Schandalig en maar incasseren. Kut gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *