Hoe breng jij de paasdagen door?

Vandaag en morgen is het Pasen. De christenen vieren dat Jezus opgestaan is uit de dood en daarnaast is Pasen ook een lentefeest.

De natuur begint rond deze tijd, na een lange en koude winterperiode, weer opnieuw. Bomen en planten gaan weer bloeien, dieren krijgen jongen en kuikens komen uit een ei. Een ei staat dan ook symbool voor nieuw leven, vandaar al die lekkere chocolade-eitjes. Ook de paasvuren, de paashaas en het schilderen van eieren zijn er door de jaren heen bijgekomen.

Lekker brunchen met de hele familie is ook iets typisch wat we in Nederland doen met Pasen, maar dit kun je dit jaar beter even overslaan. Wat je wel kunt doen en ook heel leuk is, is eieren zoeken, uiteraard wel met het eigen gezin. Het is mooi weer, dus dit kan prima buiten, maar heb je bijvoorbeeld geen tuin, dan is binnen ook een prima alternatief.

Op tweede paasdag zijn woonboulevards en tuincentra ook vaak erg populair bij de Nederlandse bevolking, maar wees dit jaar verstandig en denk even twee keer na of het echt nodig is om maandag hiervoor de deur uit te gaan.

Dus wees verstandig en blijf ook op eerste en tweede paasdag verstandig thuis. Als je elkaar toch graag wilt zien, kun je altijd nog videobellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *