Hip, indrukwekkend en voor iedereen toegankelijk: dít is Sophias

Op de foto: chef-kok Emmy.

Heb jij al eens genoten van het lekkers dat je op de menukaart van Sophias kunt vinden? Het restaurant tegenover station Leeuwarden ziet er indrukwekkend uit, maar is toch voor iedereen heel toegankelijk.

Het restaurant en de binnentuin hebben misschien een luxe uitstraling, maar qua menukaart en prijzen zijn ze inmiddels te vergelijken met andere horecagelegenheden in Leeuwarden.

Want ja, een tijdje geleden ging het restaurant qua menukaart wel degelijk richting fine dining, maar inmiddels is de stijl echt urban bistro: betaalbare klassieke gerechten, maar dan met een moderne wereldse twist.

Prachtig opgemaakte gerechten

Sophias bestaat uit twee delen: de City Garden en de Urban Bistro. In de City Garden kun je zomers tot in de late uurtjes borrelen en dineren en binnen is de Urban Bistro van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat al net zo gezellig.

Bij het diner kun je denken aan gerechten als een flat iron steak en een risotto met bloemkool en geitenkaas, maar dit gebeurt natuurlijk wel à la Sophias.

Dat uit zich in prachtig opgemaakte gerechten met de mooiste ingrediënten. Het keukenteam van Sophias maakt van elke lunch, borrel en diner écht een feestje. Dat doen ze door met veel kleur en in de hoogte te werken.

Zo is hun voorgerecht met zalm een mooie combinatie van contrasterende kleuren en zorgt de zacht gegaarde sukade voor een prachtplaatje op je bord.

Verrassingsmenu

En kun je dankzij alle pracht niet kiezen? Dan kun je ook gewoon voor een chef’s menu kiezen. Het keukenteam verzorgt dan een verrassingsmenu van drie, vier of vijf gangen. En wil je jouw diner nóg specialer maken? Dat is mogelijk met een extra kazensupplement of een bijpassend wijnarrangement.

Zo geniet je van een heerlijk avondje uit. Loopt het water je al in de mond? Via de website van Sophias kun je jouw tafeltje reserveren.

Foto’s: Aron Weidenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *