Het winterweer komt eraan: op deze dagen gaat het sneeuwen

Fan van winters weer? Dan zit je de komende week goed in Nederland! Volgens Weeronline gaan we namelijk een vrij wisselvallige week tegenmoet. En daar hoort óók sneeuw bij! Volgens Weeronline is de kans op een wit pak het grootst in de nacht van dinsdag op woensdag.

In de komende week schijnt “zo nu en dan de zon en vooral tijdens de nachtelijke uren vriest het enkele graden”, meldt de website. Vooral in de nacht van dinsdag op woensdag is de kans op een wit pak het grootst.

“Als buien in de avond, nacht en vroege ochtend overtrekken kan het kortstondig even wit zijn. Overdag smelt de eventueel gevallen sneeuw weer weg. De temperatuur loopt dan namelijk op naar ongeveer 5 graden.”

Gladde wegen

Met een noordwestelijke wind wordt komende week koude lucht aangevoerd en daarin trekken maartse buien over het land. Het begon afgelopen nacht al met temperaturen boven rond het vriespunt. Mensen in de ochtendspits zullen misschien wel wat gladde wegen tegen zijn gekomen.

In de nacht van maandag op dinsdag valt er regen of kletsnatte sneeuw bij 2 of 3 graden boven nul. Dan is ook de kans op gladheid heel erg klein. Dat scheelt voor de ochtendspits!

Een nachtje later, in de nacht van dinsdag op woensdag, is de kans op sneeuw het grootst. Vanaf de Noordzee trekken dan enkele sneeuwbuien over het land. Wanneer de temperatuur dan daalt, kan het wit worden. Dat is een mooi vooruitzicht!

Wees wel gewaarschuwd: in de nacht naar donderdag gaat het in bijna het hele land vriezen en wordt het waarschijnlijk glad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *