”Het is nergens zo veilig qua corona als in Friesland”

De tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown waar we ons in Nederland nu in bevinden, lijkt te werken. Het totaal aantal besmettingen loopt elke dag namelijk een stukje terug. Gelukkig, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Maar is welke regio zijn op dit moment eigenlijk nog de meeste besmettingen?

Op de website AlleCijfers kun je heel mooi per provincie en per gemeente bekijken wat het totale aantal vastgestelde besmettingen is en ook hoeveel er per dag bijkomt. Zo is af te lezen dat in Drenthe het totaal aantal besmettingen het laagste is, namelijk 5981. In Friesland ligt dit aantal iets hoger, 6571 besmettingen, maar in de afgelopen week zijn er ‘slechts’ 532 besmettingen bijgekomen terwijl dit er in Drenthe 577 zijn. Alleen in de provincie Groningen zijn er afgelopen week minder besmettingen vastgesteld. Echter ligt het totaal aantal besmettingen hier wel weer hoger. Kunnen we zeggen dat Friesland daarmee een van de meest veilige provincies van Nederland is qua corona?

Daarnaast zijn er op deze website ook cijfers beschikbaar van het aantal coronapatiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis het aantal coronapatiënten dat is overleden en het totaal aantal overledenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *