Herfstvakantie in Natuurmuseum Fryslân


De herfstvakantie in het Natuurmuseum Fryslân staat in het teken van de tentoonstelling GIF, oog in oog met levende giftige dieren. Een tentoonstelling die je echt gezien moet hebben, want speciaal hiervoor is een hele stoet giftige dieren vanuit Spanje naar Leeuwarden gekomen. Met de dieren kwam ook verzorger Jérôme mee, die elke dag de waterbakken verschoont, het welbevinden van de slangen, kikkers en spinnen in de gaten houdt en zorgt dat ze te eten krijgen. Een spannende klus, want het gaat hier om de giftigste dieren ter wereld!


Bezoekers staan tijdens GIF oog in oog met onder andere het gilamonster, de blauwe pijlgifkikker en de koningscobra. De dieren zitten in dubbelwandige terraria en het is dan ook volstrekt veilig om de expositie te bekijken. Behalve de levende dieren zijn er verschillende interactives: spellen waarbij je zelf met gif in de natuur leert omgaan. Zo kunnen kinderen ‘koken’ met paddenstoelen. Hebben ze een dodelijke maaltijd bereid of kun je er gerust een hapje van nemen?

Na het zien van de zwarte weduwes, de pofadders, de reuzenwantsen en de schorpioen hebben veel kinderen er nog geen genoeg van. Het zijn levende dieren, die elk moment weer iets anders doen. Een slang die eerst vredig in slaap is, kan het volgende moment een ontdekkingstocht door zijn terrarium maken. Het gilamonster ligt vaak te luieren, maar als je geluk hebt zie je hem over een rots klauteren of een ei op slobberen.

Coole Kidsnacht
De herfstvakantie start met de Coole Kidsnacht op vrijdag 9 oktober. Tijdens de Coole Kidsnacht blijven musea in Fryslân na sluitingstijd speciaal voor kinderen open tot 21.00 uur. Ouders, pakes, beppes en begeleiders mogen mee. Er worden allerlei leerzame, spannende en coole activiteiten georganiseerd. Ook het Natuurmuseum is van de partij en nodigt iedereen uit om het museum en de spannende gif expo eens in de avonduren te bekijken. Er is voor alle kinderen een leuke speurtocht, de OnderWaterSafari blijft extra open en de horeca serveert haar speciale gifgroene drankjes met mini-donuts.

Coronaproof
Bezoekers kunnen met een gerust hart het Natuurmuseum bezoeken. De tentoonstelling GIF, de vaste presentaties en de attractie De OnderWaterSafari zijn helemaal coronaproof ingericht. Er zijn schermen op alle contactplekken (zoals balie, winkel en horeca) zodat bezoekers veilig kunnen communiceren met de medewerkers. In het hele museum geldt eenrichtingsverkeer. Op verschillende plaatsen zijn desinfectiemiddelen beschikbaar en de suppoosten maken meerdere schoonmaakrondes per dag. Om veilig spellen te kunnen spelen is er een ‘interactive’ pen beschikbaar of desinfectiemiddel. Belangrijk voor iedereen, bezoekers en medewerkers, is om 1,5 meter afstand te houden.

Praktisch
De herfstvakantie duurt van 10 t/m 25 oktober. Tijdens deze periode is het museum dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Er gelden de gebruikelijk entreeprijzen. Vanwege Covid-19 kunnen er een bepaald aantal bezoekers per dag binnen gelaten worden. Reserveren is verplicht. Online tickets met tijdslot zijn te boeken via www.natuurmuseumfryslan.nl. GIF is nog te zien t/m 3 januari 2021.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *