Hema Zuiderburen heeft vandaag nieuw pand geopend

Vanaf vandaag zijn de deuren van de HEMA in de voormalige kinderopvang aan het Hop officieel geopend. De winkel is verhuist vanuit de Leeuwarder wijk Zuiderburen nadat ze daar al jaren gevestigd waren in het centrale winkelgebouw aan de Kruisdobbe. 

In dit zelfde centrale winkelgebouw aan de Kruisdobbe zit ook een Jumbo. Deze Jumbo wilde graag uitbreiden en het pand van Sinne Kinderopvang tegenover de ouwe winkel stond leeg. Het pand moet eerst nog wel verbouwd worden voordat de uitbreiding plaats kan vinden. 

Door de nieuwe locatie is er voor de HEMA nu ruim 370 vierkante meter beschikbaar, waardoor de winkel nu beschikt over een veel grotere ruimte. De winkel is ingericht volgens het HEMA-concept. Dat houdt in dat de spullen in ‘werelden’ bij elkaar staan. Dit betekent dat spullen die bij elkaar horen in hetzelfde gedeelte staan. Volgens de HEMA is het hierdoor in een keer duidelijk waar klanten in de winkel moeten zijn. De nieuwe locatie gaat tevens beschikken over een eigen gebaksafdeling, iets wat op de vorige locatie niet het geval was. 

Het gebouw aan het Hop werd in 2010 gebruikt als kinderopvang Bolderburen van SKL. In 2016 was deze echter alweer gesloten. Reden hiervan was dat de crèche financieel niet meer uit kon. Later werd het gebouw nog gebruikt als tijdelijke buitenschoolse opvang van Sinne Kinderopvang. 

Bron: LC

FOTO GOOGLE MAPS: Het pand van de nieuwe HEMA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *