HANGOVER?! Eet en drink dit om van je kater af te komen

Even een biertje bij de markies, even een wijntje bij het wapen van Leeuwarden, nog even de Doelesteeg in voor een mini kroegentocht. Oké, we zijn pas net begonnen hoor.. we doen nog even een SHOTJE in Bebida’s en eindigen in de Febo.

Met moeite zocht je naar je fiets, want waar had je deze ook alweer neer gezet? En met moeit heb je zelf de weg naar huis kunnen vinden. Wanneer je in bed ligt val je als een blok in slaap om vervolgens een paar uur later echt super verrot wakker te worden. Je voelt je nog beroerder dan de avond ervoor – misschien was die kaassoufflé en twee bakken patat mayo van de Febo tóch niet zo’n goed idee… We weten allemaal dat een vette hap na het stappen eigenlijk funest is als we ons de volgende dat enigszins fris en fruitig willen voelen. Maar wat moet je dan wél eten na een avondje flink tanken? Wij geven je wat tips.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren…

Wanneer je veel alcohol drinkt zal je snel gedehydreerd raken. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je vocht aan te vullen. Drink daarom voordat je gaat slapen al een aantal grote glazen water (en misschien een paracetamolletje erbij). Dit zal de pijn in de ochtend flink verzachten! Naast het drinken van genoeg (lees: extreem veel) water kun je ook hydraterende voeding eten. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen of een frisse salade met komkommer. Yum! 

Kalium

Kalium helpt je lichaam bij het reguleren van de vochtbalans. Het is daarom megabelangrijk om kaliumrijk voedsel te eten. We horen je denken: maar wáár zit nu veel kalium in? Je kunt het beste aardappel, avocado, kokoswater en tomatenpuree eten. Een perfect anti-katerontbijtje zijn bijvoorbeeld een omelet wrap met zalm en avocado. 

Eiwitten

Of het nu zo voelt of niet: wanneer je een kater hebt is je lichaam hard aan het werk! En hiervoor heeft het voldoende brandstof nodig. Zo helpen eiwitten bij het herstellen van je cellen.

Vitamine B

Vitamine B is noodzakelijk voor een goede stofwisseling. Wanneer je (te veel) alcohol drinkt, remt dit namelijk de opname van vitamine B. Je kunt deze vitamine vooral vinden in donkere bladgroenten, noten, peulvruchten en fruit. Maak bijvoorbeeld een groene smoothie met spinazie, ananas, mango en kokoswater – verfrissender kan haast niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *