Geslaagd Bevrijdingsfestival met 75.000 bezoekers

bevrijdingsfestival 2019 leeuwarden grote opkomst

Vrijheid werd massaal gevierd, tijdens het Bevrijdingsfestival Fryslân. Vanwege de weersvoorspellingen had de organisatie op minder mensen gerekend dan de 75.000 bezoekers die er waren. Ze waren dus blij verrast.

Tijdens het Bevrijdingsfestival draait het natuurlijk om de muziek. En dat was er in overvloed. Met artiesten als Douwe Bob en Kraantje Pappie was het een geslaagde dag. Voeg daar de vele lokale helden aan toe als PYN, Electric Hollers, Kilkenny’s, Hûnekop en vele anderen aan toe en het was weer een geslaagde editie. Ondertussen genoten de kinderen van de voorstellingen van Circus Saranti en de geïmproviseerde glijbaantjes van rijplaten.

Iedereen leek te genieten. Met 75.000 mensen was het gezellig druk. Ondertussen was de sfeer op het festivalterrein geheel ontspannen. Lachgas lijkt hot topic te zijn, maar is tijdens de controles niet aangetroffen. Een nieuwtje voor het festival was de ‘hard cup’, een harde plastic beker waarin de drankjes werden geschonken. Aan het eind van het festival kon deze weer ingeleverd worden. Hiermee wil het festival een circulair festival zijn.

Meer verslagen van het Bevrijdingsfestival vind je bij Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *