Geen Fries StraatFestival door corona-maatregelen

Dankzij de nieuwe corona-maatregelen, zijn onder andere alle evenementen tot 1 juni verboden. Hier valt dus helaas ook het Fries StraatFestival onder. Dit blijkt uit een verklaring op de website van het festival.

Het StraatFestival vindt normaal gesproken traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van mei. Hier komt dit jaar, dankzij het coronavirus, dus helaas even een einde aan. ‘Uiteraard staat ook bij ons de gezondheid van de bezoekers, artiesten, onze vrijwilligers, partners en ons eigen team voorop en moeten we met zijn allen geen enkel risico nemen’, valt te lezen in de verklaring. Er wordt persoonlijk contact opgenomen met alle artiesten en partners die mee zouden werken.

Veel sterkte en gezondheid toegewenst

De organisatie hoopt iedereen volgend jaar terug te zien op het Fries StraatFestival. Verder wenst de organisatie iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe in deze absurde en lastige tijd. De helden in de zorgsector, de mensen die getroffen zijn of nog worden getroffen door het virus en de artiesten en ondernemers die financieel worden geraakt door het virus worden in het bijzonder genoemd. De hele verklaring is hieronder te lezen:

Lieve festivalfans, waar we al een beetje bang voor waren is nu een zekerheid geworden. Na de nieuwe berichtgeving van onze minister-president rondom het Corona virus, zijn we genoodzaakt het Fries StraatFestival voor dit jaar te annuleren.

Uiteraard staat ook bij ons de gezondheid van de bezoekers, artiesten, onze vrijwilligers, partners en ons eigen team voorop en moeten we met zijn allen geen enkel risico nemen. We nemen persoonlijk contact op met de artiesten en partners waar wij voor de komende editie al afspraken mee hadden gemaakt en gaan vol goede moed toewerken naar een feestelijke 40e editie in 2021.

Voor nu wensen we iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe in deze absurde en lastige tijd. In het bijzonder de helden in onze zorgsector en de mensen die getroffen zijn of nog worden door het virus, maar ook de artiesten en ondernemers die door deze situatie financieel geraakt worden. Blijf gezond, let op elkaar, houd nu afstand en dan hopen we jullie allemaal volgend jaar weer te zien op het Fries StraatFestival!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *