Gaat het nieuwe Cambuurstadion er dan eindelijk komen?

Cambuur is weer een grote stap dichterbij een nieuw stadion gekomen. Ondanks het de laatste weken wat rustig was omtrent de berichtgeving, is er volop doorgewerkt. Afgelopen dinsdag was er in het huidige Cambuur stadion een informatiebijeenkomst voor de stadion adviescommissie. Later op de avond in het WTC Hotel voor liefst 200 omwonenden en geïnteresseerden. Vanuit zowel projectontwikkelaar Van Wijnen, de Gemeente Leeuwarden en Cambuur kwam het goede nieuws dat de omgevingsvergunning deze maand nog aangevraagd kan worden.

Het heeft Cambuur tot dusver niet echt meegezeten met de start van de bouw. Om verschillende redenen is de bouw al een aantal keren noodgedwongen uitgesteld. Nu lijkt alles er goed uit te zien en moet het stadion er in 2023 dan eindelijk staan. De plannen moesten nog wel ‘even’ aangepast worden. Door de snel stijgende bouwkosten moesten er aanpassingen aan het stadion gemaakt worden om binnen het budget te blijven.

Er moest een kleine 3 miljoen bespaard worden en dat is dus gelukt. In de hoeken van het nieuwe stadion zal er geen overkappingen geplaatst worden. Hier hebben supporters zeer positief op gereageerd. Die vinden het vernieuwde plan nog mooier dan het oude plan. De bezuinigingen zijn verder niet ten koste gegaan van de wensen van de adviescommissie, supporters en omwonenden. Ook zijn de plannen rondom het stadion in tact gebleven. Dit betekend dat er onder andere een fitnesscentrum, zonnestudio, zorgboulevard, pompstation, verschillende winkels, horeca, golfbanen, indoor speeltuin, bowling, lasergamen en heel veel meer bij gaat komen in Leeuwarden. Begin 2022 zal, mits er geen nieuwe tegenslagen komen, gestart worden met de bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *