Friezen het voordeligst uit met autoverzekering

Minder betalen voor je autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander? Dan heb je geluk, tenminste als je in Friesland woont. Uit onderzoek is gebleken dat Friezen gemiddeld het minst voor hun autoverzekering betalen.

Independer onderzocht waar je gemiddeld het minst voor je autoverzekering betaalt door ruim een miljoen autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. In Friesland ben je het voordeligst uit, wat voor bijna alle leeftijden en alle mogelijke dekkingsvormen geldt.

Hoeveel verschilt dit ten opzichte van Nederland? Een gemiddelde jaarpremie voor een WA-autoverzekering bedraagt 603 euro in Nederland en in Friesland ligt dit bedrag meer dan honderd euro lager. Het exacte bedrag staat op 502,17 euro.

Daarnaast kost de WA-plusdekking een Nederlandse automobilist ongeveer 666 euro per jaar, terwijl wij Friezen hier gemiddeld 547 euro per jaar voor betalen.

Ook Friese jongeren betalen minder

Ondanks de zeer hogere premie die jongeren moeten betalen, zijn de Friese jongeren voordeliger uit. Zo betaalt een jongere die in Nederland woont gemiddeld 1.307 euro voor een WA-verzekering, 1.379 voor een WA-plus en 2.063 euro voor een volledige cascodekking. De Friese jongeren betalen daarentegen gemiddeld 1.146 euro voor een WA, 1.178 euro voor een WA-plus en 1.766 euro voor een volledige casco.

De autobezitters in Zuid-Holland hebben minder geluk, want daar betalen ze gemiddeld een jaarpremie van 721 euro voor een WA-dekking. Dit bedrag ligt 20 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *