Friesland geen populaire bestemming bij binnenlandse vakanties

Uit een onderzoek van een marketingbureau blijkt dat ondanks dat de kans bestaat dat het kabinet besluit dat reizen naar het buitenland weer worden toegestaan, de meeste Nederlanders alsnog kiezen voor een zomervakantie in eigen land. 

Maar als er wordt gevraagd naar de favoriete vakantiebestemming in eigen land is Friesland alles behalve populair. Sterker nog, alleen Overijssel wordt minder vaak genoemd dan Friesland. In de top 100 van favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders staat Friesland op de 25ste plek. Hierin worden de provincies Flevoland, Zuid-Holland en Utrecht overigens helemaal niet genoemd. 

Directeur van het toerismebureau Friesland Holland, Albert Hendriks, zegt juist dat mensen Friesland goed weten te vinden en zich niet herkent in het onderzoek. Volgens hem hebben ze nu al een derde binnen van de omzet van vorig jaar en dat terwijl vorig jaar een topjaar was. Ook is het nu al veel drukker dan doen. ‘’Anderen maken veel reclame, misschien hoeven wij dat helemaal niet te doen.’’

Bron: Omrop Fryslân

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *