Fors bedrag voor marketing elf fonteinen

In elke stad in Friesland vind je er één, een speciaal ontworpen fontein door verschillende internationale kunstenaars ter ere van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Dat alles omtrent de fonteinen niet geheel soepel is verlopen, is bij de meeste mensen wel duidelijk. Maar hier gaat verandering in komen, als het aan de provincie ligt in elk geval.

Door maarliefst twee miljoen euro in het project te steken, is de bedoeling dat de fonteinen een ware toeristische attractie gaan worden in plaats van dat ze er maar een beetje staan. Dit komt neer op een ton per jaar dat door de provincie en gemeentes betaald moet worden voor het aantrekkelijker maken van de 11fountains. Best een aardig bedrag. Vooral als je bedenkt dat de bouw van elke fontein ook al in de tonnen op liep…

Het mag dan ook wat gaan opleveren en de eerste marketingstappen zijn op dit moment al merkbaar: er staan overal informatiebordjes in vier verschillende talen, er is een reizende expositie en er liggen bij de VVV-kantoren nieuwe boekjes. En de kletterdij die afgelopen jaar is mislukt, zal er volgend jaar zeker komen! Toch? Daar gaan we in elk geval vanuit.

1 Reactie to “Fors bedrag voor marketing elf fonteinen”

  1. Waarom moet een project waarbij vanaf het begin al vraagtekens waren, koste wat het kost in leven worden gehouden? Ik zie echt de toegevoegde waarde niet, ook niet voor toeristen. Zonde van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *