Fair Saturday sluit af met een groot feest in De Harmonie

Foto: Peter Popken

Aanstaande zaterdag is het zó ver! Op Fair Saturday, de dag na Black Friday, vragen we aandacht voor elkaar. Kunstenaars, culturele organisaties en ondernemers zetten zich in voor een sociale impact. Het programma eindigt ’s avonds met een groot en gratis feest in stadsschouwburg De Harmonie.

Verschillende instellingen en kunstenaars zetten zich als partner van Fair Saturday met een project in voor een maatschappelijk doel. Tryater steunt met de voorstelling Raze om Protters de Nederlandse Vereniging voor Autisme. De Harmonie, Keunstwurk en Kunstkade vragen met De Friese Dansdag aandacht voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur en houden onder meer een Dancebattle in de foyer van De Harmonie. Op het Lombardplein en de Brol treden ’s middags verschillende dansgroepen op. 

De Popfabryk vraagt met de voorstelling Phantom Insentives aandacht voor stichting De Vrolijkheid. In de Vijzelstraat bieden sociale ondernemers creatieve en duurzame producten aan. De geluidsinstallatie Sonic Embassy, van het Media Art Festival, tref je in de winkel Klup de Dag, waar ze uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende culturen.  In café Z is een talkshow over cultuurprojecten en het thema eenzaamheid.

Het project ‘Wanna Play?’ is geïnspireerd op het kunstwerk van Luke Jerram: tien piano’s zijn door graffitiartiesten beschilderd en verwijzen naar o.a. goede doelen of sociale thema’s in de samenleving, zoals de voedselbank, vluchtelingenwerk, dierenopvang, ouderenwerk of andersvaliden. Vanwege het regenachtige weer worden de piano’s pas op vrijdag in plaats van op donderdag in de stad geplaatst. Zaterdag mag iedereen komen spelen of luisteren. De tien kleurrijke muziekinstrumenten staan op verschillende plekken in de stad. ‘s Avonds zijn ze te zien in De Harmonie. Na Fair Saturday worden ze geveild. Dat gebeurt onder meer op vrijdag 13 december tijdens het gala voor stichting Hartekind ‘Boksen met je Hart’, in het Westcord Hotel WTC.

Fair Saturday sluit de November Festivalmaand zaterdag dus af in De Harmonie met een groot feest. De afterparty begint om 21.00 uur. De muzikale line-up bestaat uit Idiott Smith, Turbo Guru, 45acidbabies en DJ Klap en er is een randprogramma met Teddy’s Last Ride, VAAF, De Wereld van Anne, Jamila Faber en een tentoonstelling van Marsja van der Ven. De toegang is gratis.

Het volledige programma staat op www.fairsaturday.nl/programma/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *