Een rondleiding door het toffe assortiment van T-shirtwinkel The SainT

Al sinds 2015 vind je T-shirtwinkel The SainT in de Sint Jacobsstraat. En dit is écht een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar net dat ene shirtje om zichzelf mee te kunnen onderscheiden. Waar je ook naar op zoek bent: Rudi heeft een groot assortiment. Hij leidt ons rond in zijn winkel.

“Mensen komen vaak voor een shirt met een thema uit de jaren ’70 en ’80, want dat is tegenwoordig weer helemaal in. Ik heb hier bijvoorbeeld shirts van veel bands uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Mijn leeftijdsgenoten eind jaren ’70, begin jaren ’80 jong waren, vinden vast shirts met hun oude idolen.

Er gebeurde in die tijd natuurlijk ook van alles in de popcultuur! In de in de bioscopen draaiden in de jaren ‘70 films als The Godfather, Jaws, Star Wars en in de begin jaren ‘80 Friday the 13th, Scarface en The Blues Brothers. Dat zijn allemaal klassiekers. En met de Hulk op televisie en Superman in de bioscopen was Marvel en DC Comics ook al populair.”

Speciaal voor dertigplussers

“Ook voor vijftigplussers is een shirt uit die tijd dan dus heel erg leuk. Maar ik heb ook shirts in het assortiment van het merk Okimono. Dit merk richt zich vooral op shirts voor dertigplussers . Speciaal voor The SainT ontwerpen ze ook Leeuwarder en Friese shirts. Zo heb ik hier dit shirt (Rudi pakt een T-shirt van het merk met de skyline van Leeuwarden, red.). Dat wil elke Liwwadder wel. En bij deze als je goed kijkt, zie je het gezicht van M.C. Escher.”

‘Teveel in de winkel’

“Zullen we nog even naar de muziekafdeling lopen? Mensen denken vaak dat ik alleen maar metalshirts verkoop, maar ik heb nu bijvoorbeeld ook shirts van Jazzlegendes als Miles Davis of John Coltrain. De meeste shirts die ik verkoop zijn, denk ik, van Pink Floyd of The Rolling Stones. Er is voor iedereen wel wat leuks te vinden in de winkel. Kijk maar eens op mijn webshop.

Misschien heb ik eigenlijk wel teveel in de winkel staan. Nou ja, de bedoeling is dat je bij mij dingen vindt die je nergens anders kunt krijgen. Ik heb ook van elk shirt maar één per maat en het is de bedoeling dat ik niet te vaak hetzelfde assortiment heb.”

Stoute schoenen aangetrokken

“Ik heb trouwens de stoute schoenen aangetrokken. Dat is misschien wel leuk om te vertellen. Mijn dochter tekent graag voor zichzelf en ik heb haar een keer zo gek gekregen dat ze voor mij een leeuwenkop heeft ontworpen. En nu staat haar ontwerp op mijn eigen Leeuwarder sweaters!

En dat is voor deze tijd van het jaar natuurlijk ideaal. De verwarming moet thuis natuurlijk een standje lager. Ik heb de sweaters in verschillende kleuren en zou het leuk vinden als mijn dochter vaker voor mij zou tekenen, want ze kan het ook echt wel.”

Uitbreiden

“Ik heb trouwens ook nieuws: ik ga samenwerken met een leverancier uit Liverpool! Dat betekent dat mijn webshop echt heel véél groter wordt. Ik ga bijvoorbeeld van tien verschillende shirts van The Beatles naar ruim tweehonderd. En mensen met afwijkende  maten zijn dan ook beter te bedienen.

Als het shirt niet in de winkel hangt, moet je helaas wel twee weken wachten. Maar het voordeel, naast de ontzettende ruime keuze: je krijgt 15% korting! Ik hoop er op die manier nog meer voor mijn klanten te zijn. Wanneer er toeristen langskomen, zeggen ze altijd dat ik een leuke winkel heb. En ik denk altijd maar: als je een winkel hebt, kun je maar beter gelijk een leuke nemen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *