Een nieuwe column van Jan Willem Schoot

Beste lezer,

Als je dit leest ben ik er misschien niet meer en daarom blikken we even terug op de mooie tijden die we hebben gekend.

Ik was er in de ochtend voor als je een vers bakje koffie nodig had om wakker te worden, in de middag voor als je even op adem moest komen, ’s avonds zagen we elkaar bij het diner en zelfs tot in de late uurtjes was ik er om het leven te vieren. Nu is het stil. Ik mis de verhalen, de twinkelende oogjes van de kinderen als hun ijsje met vuurwerk op tafel komt, samen wakker worden met een bakje koffie en dat welverdiende biertje in de avond.

Terwijl de besmettingscijfers hoog blijven, kan blijkbaar de coronaoorlog alleen gewonnen worden als ik dicht ben. Men verbaasd zich over huisfeestjes, drukke winkelstraten en volle IKEA’s. Nu ben ik afhankelijk van een ongeorganiseerde lobbyclub zonder overtuigingskracht. Dat blijkt, want ik ben dicht en op sterven na dood.

Ik hoor de minister zeggen dat we ons geen derde golf cadeau moeten geven voor de kerst. Daarmee bedoeld hij dat we er in ieder geval voor moeten zorgen dat ik dicht blijf en dat iedere periode het subsidie-infuus wat strakker aangetrokken zal worden. Ik zie met lede ogen aan hoe de cijfers zich per dag ontwikkelen en denk terug aan de tijd dat ik dertig mensen gecontroleerd op anderhalve meter mocht ontvangen en de coronacijfers beduidend lager waren.

Nu rest mij nog te vertellen wie ik eigenlijk ben. Ik ben een plek, klein, groot, binnen en buiten waar mensen op een veilige manier kunnen ontspannen. Ik ben een werkgever voor jong en oud, studenten, vaders en moeders. Ik ben de droom van een ondernemer. Ik ben de inkoper van slagerijen, bakkers, groothandels, drankenhandels, onderhoudsbedrijven en nog veel meer.

Groetjes de horeca…

#steundehoreca

Jan Willem Schoot is mede-eigenaar van Barrevoets, Spinoza & Dr. Watson

Deze column verscheen in de vierde editie van het Uitmagazine van 2020.

1 Reactie to “Een nieuwe column van Jan Willem Schoot”

 1. Zo waar..
  Wij als koffieleverancier van deze mooie horeca ervaren exact hetzelfde..
  “Hesselink Koffie schenkt geluk” is onze missie..
  Kunnen niet wachten😏
  Sterkte gewenst!!

  “samensterk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *