Een interview met Milan de Waal, eigenaar van Milans Platters

5 jaar geleden had Milan de Waal van Milans Platters al ideeën om een concept te starten, maar had toen geen tijd om dit concept uit te werken maar door corona kwam zijn werk stil te liggen en daarom kwam het idee weer om het unieke concept te starten: Een variatie aan verschillende tapasgerechten serveren bij mensen op Platters, die de volgende dag door Milan zelf weer opgehaald worden.

Het concept ‘Milans Platters’

Je kunt bij Milan allerlei soorten eten bestellen. Je kunt uiteraard tapas bestellen, maar ook oosters eten of een high tea lunch, en dat allemaal op een grote schaal. Het eten wordt vers gemaakt en bovendien geserveerd op servies, zodat het voelt alsof je toch uiteten bent. Het eten wordt vers bereidt en gemaakt met pure ingrediënten en dat ook nog eens vanuit Milans eigen huis. In de berging liggen alle benodigdheden om al het eten vers te bereiden in de keuken en in de tuin staat de Smoker, waar al het vlees op wordt bereid. Vooralsnog bevalt dit prima, maar om het concept echt uit te breiden is Milan wel opzoek naar meer ruimte. 

Ervaring in de horeca 

Milan komt oorspronkelijk uit Nijmegen, waar hij de opleiding zelfstandig werkend kok heeft gevolgd. Hij heeft daar ongeveer tien jaar bij een cateraar gewerkt; ‘’De catering heeft mij altijd heel erg getrokken, omdat je ook contact hebt met de gasten zodat je de beleving van het eten over kan brengen op de gasten en de mensen enthousiast kan maken over het eten.” Bovendien heeft Milan zes jaar lang in Spanje als chef gewerkt. Daar heeft hij uiteraard veel te maken gehad met tapas. Bij terugkomst in Nederland is als hij zzp’er voor twaalf verschillende bedrijven aan de slag gegaan, maar doordat het allemaal stil kwam te liggen wegens corona, is hier een einde aangekomen. Milan is momenteel overigens niet alleen bezig met zijn eigen concept, hij geeft namelijk ook les op scholen over gezonde voeding; ‘’Het leek me altijd al leuk om te werken met kinderen en mijn kennis over te dragen over gezonde voeding.’’

De start van Milans Platters 

Milan is begonnen door een Facebookpagina op te starten en foto’s van zijn eten hierop te plaatsen in combinaties met winacties om zo klanten kennis te laten maken met zijn concept. Toen hij merkte dat het aansloeg, is hij zelf ook folders gaan lopen om nog meer klandizie te werven. Op die manier is Milan steeds bezig met hoe hij zijn bedrijf meer onder de aandacht kan brengen van de mensen. Hierdoor heeft hij een aantal Platters verkocht om het vervolgens weer te herinvesteren.

Bestellen en bezorgen 

Het eten wat Milan maakt (vanaf twee personen per soort) kan opgehaald of bezorgd worden. Dit gebeurt tot twintig kilometer buiten Leeuwarden tegen een kleine vergoeding en in Leeuwarden is bezorging gratis, maar het eten kan ook bij Milan thuis opgehaald worden. Het leuke van het bestellen bij Milan is dat wanneer je het laat bezorgen, je het thuis geleverd krijgt op servies. Dit om ervoor te zorgen dat je toch het gevoel hebt dat je uiteten bent. Echter, heb je het servies wel in bruikleen. Je moet 24 uur van tevoren bestellen en het servies wordt de dag erna keurig weer opgehaald door Milan. Voor mensen die ver weg wonen of voor mensen die het willen ophalen, serveren ze soms ook op bio disposable. Door het te leveren op servies of disposable wat oven bestendig is kunnen de gasten zelf bepalen of ze een aantal gerechten eventueel nog willen opwarmen. Iedere maand is er ook als special een wisselende platter. ‘’Een aankomend iets is de EK platter, waarbij je een gerecht kunt bestellen afkomstig van het land waar het Nederlands elftal tegen speelt.’’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Milan via 06-46367856, een mail sturen naar info@milansplatters.nl, een kijkje nemen op de website www.milansplatters.nl of op de socials Facebook en Instagram via @milansplatters. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *