Een frisse nieuwe haarkleur vind je bij Salon Postma Kappers

In de oude binnenstad vind je, aan de Nieuwestad, Salon Postma Kappers! De kapper is al sinds 1961 een begrip in Leeuwarden. Met duurzaamheid als centraal punt wordt er een andere beleving gecreëerd bij Salon Postma Kappers. Van natuurlijke haarverfproducten tot ledverlichting: bij elk onderdeel is nagedacht over de impact op het milieu en de maatschappij.

Waaronder dus de dierproefvrije haarproducten van Aveda. De producten van Aveda zijn stuk voor stuk natuurlijke producten met biologische grondstoffen en recyclebare verpakkingen. Hieronder valt ook de haarverf van Aveda, die sinds negen maanden opnieuw is geïntroduceerd.

Herontwikkeling

Drie jaar is het merk bezig geweest met een herontwikkeling van de producten, wat heeft geresulteerd in een hele mooie, uitgebreide en nieuwe haarkleurlijn.

Waar een nieuwe haarkleur ‘vroeger’ vaak wat warmer werd dan gepland, is dat met de nieuwe basislijn van het merk niet meer van toepassing. Er zijn nu oneindig veel mogelijkheden om kleuren en toners met elkaar te mengen, vertellen Ytwine en Frank, de twee gezichten van Salon Postma Kappers, aan ons.

Als voorbeeld laten ze twee boeken zien met haarkleurvoorbeelden. Boek 1 is van vóór de herontwikkeling en is enkele bladzijdes vol voorbeelden.

Tientallen opties

Het tweede boek is minstens twee keer(!) zo groot en biedt tientallen opties. Dat is nog niet alles: de haarverf mengt zich nu beter met de ondergrond van de haren. Doordat niet elke haar precies dezelfde kleur heeft, krijg je nu een heel natuurlijke uitwerking na je verfbeurt.

Daarnaast heeft de nieuwe haarverf (en alle andere producten van Aveda ook) twintig procent meer etherische oliën. Dat zijn oliën die meer glans en zachtheid in het haar toevoegen.

“Op deze manier komt de kleur beter uit en houdt het zich beter vast”, legt Ytwine uit. En zit jouw kleur niet tussen de voorbeelden? Dan wordt jouw perfecte kleur op een professionele manier door Ytwine of Frank samengesteld.

“Er is een wereldwijde community van mensen die allerlei kleuren uittesten. Wanneer er resultaat is, krijg je mooie foto’s met receptuur. Het is een wereldwijde community”, vertelt Frank.

“De producten van Aveda zijn echt een community. Wij testen ook veel verschillende opties”, voegt Ytwine toe. “Er is ook een aantal toners bijgekomen voor beige en matte kleuren. Dan roep ik Frank ook wel eens om even te kijken!”, voegt ze daar lachend aan toe.

Milieuvriendelijk

Om nog even terug te komen op het milieuvriendelijke deel en de natuurlijke basis: de producten van Averda zijn voor 96% op een natuurlijke manier verkregen. Daarnaast hebben ze overigens ook een milieuvriendelijke verpakking.

De tubes zijn gemaakt van 100% gerecycled aluminium. De dop wordt op een andere manier gerecycled bij Salon Postma Kappers. Die gaat namelijk naar een stichting voor hulphonden, die ze vervolgens weer inlevert voor een klein bedrag. Alles om zo goed mogelijk voor de wereld te zijn.

Winterseizoen

En als we het toch hebben over haarverf: het winterseizoen staat voor de deur. Zijn er voor die periode nog trends op haarkleurgebied? Zeker! Voornamelijk het bruin en het ginger zijn twee haarkleuren die deze winter trendy zijn.

En dat nodigt natuurlijk uit tot een belangrijke vraag van de interviewer: welke haarkleur past er bij hem? “Ik zou het dicht bij jezelf houden”, reageert Ytwine analyserend. “Misschien een tintje donkerder. Een beetje beige, of een matte kleur”, sluit ze af.

Wij weten het zeker: die afspraak voor een andere haarkleur komt er binnenkort wel! Maak een afspraak bij Salon Postma Kappers via www.desalon.nl. Via @salonpostmakappers is de kapsalon ook te vinden op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *