Een aantal mogelijke manieren om de avondklok te omzeilen (met een knipoog)

Het zat eraan te komen en nu weten we het zo goed als zeker: er komt een avondklok. Dat heeft flink wat gevolgen, want wat moet je nu doen als je ’s avonds nog even gauw een blokje om wilt? Het is in ieder geval duidelijk dat straten nu akelig stil zullen zijn ’s avonds, dus we moeten er het beste ervan maken.

Natuurlijk is zo’n avondklok niet zomaar iets, maar er worden grappige en creatieve ‘oplossingen’ bedacht om toch nog even over straat te mogen. Zo kwam het leuke idee om je snel in een vuilniszak te veranderen zodra je een politieauto hoort/ziet aankomen wanneer je nog even over straat loopt. Of, deze zullen inmiddels velen kennen: even de hond van een ander ‘uitlaten’ en die vervolgens nadat de avondklok verstreken is weer terugbrengen. Als je zelf een hond hebt, kan je deze ook gewoon uitlaten. Of je maakt gewoon je eigen ‘huisdier‘.

Misschien worden er nog veel meer oplossingen bedacht om de avondklok te omzeilen. We moeten nog maar even zien hoe creatief mensen zijn. Wat gebeurt er eigenlijk met de daklozen?

1 Reactie to “Een aantal mogelijke manieren om de avondklok te omzeilen (met een knipoog)”

  1. Hoe ik een creatieve oplossing vond voor de avondklok? Wij hebben boven een mooie ruime zolder die mijn man en ik hebben omgebouwd tot koffiehuisje Heppie;s. Koektrommelvoor mijn pas opgestart clownsbedrijf Heppie Clown. Door Corona is het daar helaas nog een hele stille boel. Maar toen de avond klok er nog ook nog eens bijkwam tot overmaat van ramp, nam ik een creatief besluit. Ik nodigde tijdens de avond 1 vriendin per keer uit in mijn koffiehuisje om daar te komen dansen (daar is namelijk veel plek voor) met mij op vrolijke dansmuziek waarop je heerlijk uit je dak kan gaan en swingen dat het een lieve lust is. We beginnen op tijd zodat je er nog tijd is voor een afsluiting met een kopje thee of koffie in het koffiehuisje met wat lekker erbij en dat je op tijd weer kan thuis zijn voor de avondklok ingaat. Ik heb het al met 2 personen uitgeprobeerd en het was telkens fantastisch . Wat hebben we een pret gehad en ons uitgeleefd. Hoezo zielig thuis zitten omdat er een avondklok is? Helemaal niet : dan nemen we het er vlak ervoor toch nog even flink van.! Als dan de avondklok ingaat, is het daarna nog uren lang nagenieten van een heerlijk dansavondje met koffie en thee of fris.
    Ik zit er zelfs over te denken om dit als clown te gaan aanbieden aan jongeren of volwassenen wonende in en in de omgeving van Leeuwarden, die door de Corona eenzaam thuis te zitten te verpieteren. En misschien is Welkom in Leeuwarden welke het geschikte kanaal om hier meer gerucht aan te gaan geven?
    Want ,met Clown Heppie (of met Erna)wordt je dag, leuker met een lach.
    Blije groetjes,
    Erna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *