Dit is wat je moet weten over Koningsdag 2023 in Leeuwarden

De verjaardag van onze koning wordt ook dit jaar weer groots gevierd in onze mooie stad. En dat betekent dat er komende donderdag 27 april weer genoeg te doen is. Wij zetten wat tips voor je op een rijtje.

De vrijmarkten | Prinsentuin en de binnenstad | van 08.30 uur tot 17.00 uur

Van de Nieuwestad en Wirdumerdijk tot de Groeneweg en het Oldehoofsterkerkhof: in onze stad vind je de grootste vrijmarkt van Friesland! Struin lekker langs de kleedjes en kraampjes, op jacht naar bijzondere hebbedingetjes en handgemaakte items.

Ben je geen fan van tweedehands spullen? Op een deel van de Nieuwstad, tussen de Nieuwesteeg en De Waag, vind je een braderie met splinternieuwe spullen! In de Prinsentuin vind je de kindervrijmarkt, waar kinderen tot en met 16 jaar hun spulletjes mogen verkopen.

Leeuwarder Muziekplein | Wilhelminaplein | 12.00 uur tot 23.00 uur

Op het Wilhelminaplein/het Zaailand geniet je op Koningsdag van een flinke portie Oer-Hollandse gezelligheid. De hele dag door geniet je hier (gratis!) van meer dan twintig artiesten. En iedereen mag komen!

Onder andere Feest DJ Maarten, Ruurd Woltring, Marco Schuitmaker, Ricky, Romana, Danielle Wijkstra, Alex, Denys, Double Party en Klaas Loopstra staan op de planning. Dat wordt een heerlijk feestje, dus!

Zoals gezegd: toegang tot het evenement is gratis! Wil jij wel de organisatie steunen? Dan hopen ze dat jij tijdens het genieten van de muziek een drankje haalt aan de bar. Op die manier word een groot gedeelte van de kosten terugbetaald.

Tuinfeest Kingsdag Festival | De Koperen Tuin | 14,00 uur tot 23.00 uur

De Koperen Tuin, midden in het stadspark De Prinsentuin, wordt op Koningsdag omgetoverd tot techno-, disco- en house-hotspot. Met muziek van onder andere Nobody Knows, Chantal Iris en Steve Riddm wordt tijdens Tuinfeest Kingsday Festival de verjaardag van de koning volop gevierd. 

Tuinfeest vindt plaats van 14.00 uur tot 23.00 uur. Naast het heerlijke dansen kan je ook even lekker bijkomen bij de food court en genieten van wat eten! Kom je ook? Via de site van Tuinfeest haal jij je tickets.

1 Reactie to “Dit is wat je moet weten over Koningsdag 2023 in Leeuwarden”

  1. In de garderobe is onze dochter een zwarte jas kwijtgeraakt met persoonlijke spullen in de jaszakken. Met haar helaas nog een aantal jassen ‘gewoon’ verdwenen. We zijn benieuwd of haar jas gevonden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *