Dit is er dit jaar te doen met Koningsdag (in Leeuwarden)

Drukbezochte rommelmarkten, feestende mensenmassa’s en artiesten die met een helikopter van festival naar festival vliegen. Net als vorig jaar zit dat er dit jaar ook niet in met Koningsdag. Wat valt er wel te beleven met Koningsdag (in Leeuwarden)?

Vorig jaar stond helemaal in het teken van Woningsdag met de bijbehorende virtuele marktplaatskleedjes om zo toch het idee van een rommelmarkt te creëren. De koninklijke familie sloeg vorig jaar ook een jaartje over, maar wordt dit jaar ontvangen in Eindhoven en hier wordt een online programma aangeboden. Het wordt een digitale Koningsdag met een dagvullend programma voor jong en oud.

In Leeuwarden organiseert Stadswandeling058 een speciale Oranjetour op 27 april. De route gaat langs de leukste horecazaken, met een echte koningsdagquiz en weetjes! Om het nog leuker te maken, staan er deze dag ook nog extra zaken op het menu om zelf even langs te gaan! Aanmelden voor de stadswandeling kan via deze link.

Laten we de horeca in Leeuwarden ook niet vergeten met Koningsdag. Diverse zaken hebben speciale boxen met allemaal lekkere hapjes gemaakt waar je thuis van kan genieten. Neem bijvoorbeeld de ‘Kingsday box’ van de Lekkerste van Leeuwarden. Deze bestaat uit boneless ribs, gamba’s met aioli, gerookt zalm, papadum, breekbrood met dips, wraps, rösti met dip, gehaktballetjes in tomatensaus en carpaccio. Hmmmm.

Net als vorig jaar staat de (nacht)horeca ook weer voor je klaar. Met een livestream wil Shooters Leeuwarden alsnog voor een onvergetelijke Koningsnacht zorgen. Bekijk hier het online event van het feestcafé. Op Koningsdag zelf heeft Neushoorn een mooi programma voor je samengesteld dat maarliefst 15 uur duurt. Het online event ‘nøthing beats the king’ vind je hier. Shooters is ook weer van de partij op Koningsdag. Samen met Bar Sybs, Café de Ouwe Stoep, Café de Nachtwacht, Café de Kantelaar, Bebida’s en Bar Bascule verzorgen ze van 19.00 uur tot 00.00 uur een livestream. Check het online event hier.

En verder? Je kunt natuurlijk de mooie rood-wit-blauwe vlag van Nederland plus de oranje wimpel uithangen, koop wat oranje-tompoucen (of maak ze zelf) en geniet van deze dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.