Dino Michidis: nieuwe eigenaar van Cafetaria Nylan

We hebben jarenlang in Leeuwarden kunnen genieten van het overheerlijke Griekse eten van restaurant Dionysos, maar sinds begin 2019 is (ex-)eigenaar Dino Michidis gestopt met het restaurant. Ondertussen heeft hij een nieuwe uitdaging: Dino is eigenaar van Cafetaria Nylan.

De horecaondernemer begon Dionysos op zijn 27ste, op 1 februari 1999. Met zijn Griekse roots serveerde hij jarenlang de lekkerste gyros, moussaka en andere Griekse specialiteiten. Naast de lekkere gerechten organiseerde hij ook speciale Griekse avonden met buikdanseressen en livemuziek. Het goede eten en de gezelligheid zorgden ervoor dat het restaurant snel uitgroeide tot een bekendheid in Leeuwarden.

Meer vrijheid

Ondertussen staat Dino als cafetariahouder dus tussen het frituurvet. Via via hoorde Dino dat de zaak te koop stond en na een paar gesprekken is de koop eruit gekomen. Het is een goede beslissing geweest voor Dino, die na Dionysos meer vrijheid wilde. ‘Ik stond bij Dionysos uren in de keuken, want daar was alles vers. Hier is alles diepvries en kant en klaar, dus daar heb ik minder tijd voor nodig. Het gaat veel makkelijker. Ik ben hier ’s morgens om elf uur en voor tien uur ’s avonds ben ik weer thuis’, legt Dino uit. 

Zijn Griekse roots heeft hij bij Dionysos gelaten. ‘Het enige Griekse dat ik meeneem ben ik zelf’, zegt Dino lachend. Tijdens het vorige gesprek met ons, vertelde hij graag iets met internationale handel te willen doen. Dit staat gelukkig nog steeds op de planning. ‘Maar op een laag pitje. Er gebeurt nog wel wat, maar niet zo heel veel.’

Ondanks de nieuwe baan van Dino hoeven we het eten van Dionysos niet te missen. Het restaurant is gestopt, maar het is nog steeds mogelijk om af te halen en te bezorgen. De voormalige chefkok van Dionysos, Mohammed Awash, heeft deze taak vanaf de Vijzelstraat op zich genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *