De vier leukste 1-aprilgrappen van 2020

Alhoewel de situatie in de wereld absoluut niet grappig is, zijn er toch een aantal mensen en bedrijven die een flauwe, maar stiekem best leuke 1-aprilgrap hebben uitgehaald. In dit lijstje vind je de vier leukste die wij zijn tegengekomen.

Het ministerie van schone zaken

Op sociale media gaat een bericht rond van het ‘Ministerie van Schone Zaken’. In de brief worden ouders gevraagd om een foto van een opgeruimde en schoongemaakte slaapkamer van hun kinderen te maken. De ouders deze foto naar de eigen juf(fen) of meester(s) moeten sturen. Het bericht heeft hier en daar voor schone kamers gezorgd, maar niet iedereen trapte hier helaas in.

Een fietsroute om huiswerk te controleren

De Paus Johannesschool in Sint Pancra heeft ook een leuke: de leerlingen van allebei de groepen 7 kregen een berichtje: of ze hun huiswerk op het raam willen plakken. Vanwege het onderwijs op afstand was het zogenaamd nog niet gelukt om het huiswerk te controleren. Via een fietskaartje, dat te vinden is bij het Algemeen Dagblad, werd vervolgens de tekst ‘1 april’ zichtbaar.

Een digitale luizenscanner

Een andere leuke is de digitale luizenscanner, die je via deze website kan vinden. In verband met de scholensluiting kan de hoofdluiscontrole nu zogenaamd vanaf thuis met elk apparaat worden uitgevoerd. Alles dat je hoeft te doen is je hoofd tegen het scherm aanhouden, op de knop klikken en je hoofd tien seconden stilhouden. Je scan wordt vervolgens ‘verwerkt’, waarna je de boodschap ‘1 april’ krijgt.

De Sinterhazen van Jamin

Hier trapten wij zelf ook in, eerlijk gezegd. Snoepmaker Jamin kondigde aan dat zij de paashazen, die door de coronacrisis blijven liggen, rood schilderen en later dit jaar verkopen als sinterhazen. Achteraf bleek dit een grapje te zijn met een serieuze ondertoon. Op de Facebookpagina meldt het bedrijf:

“Onze winkels, die gerund worden door zelfstandige ondernemers, hebben het vreselijk lastig op moment. Het zou geweldig zijn als jij jouw lokale Jamin steunt in deze zeer lastige tijd. Hoe? heel makkelijk en lekker! Adopteer (en eet ????) een Jamin haas of bestel paaseitjes vanuit je luie stoel.”

Ook de Jamin winkel in Leeuwarden bezorgt aan huis, dus ook vanuit thuis kan je genieten van de lekkere chocolaatjes en de paashaas! Of als je erg veel zin hebt in een sinterhaas, wacht je tot het eind van het jaar. Er zijn namelijk plannen om de sinterhaas écht uit te brengen…

Veel bedrijven hebben hun grappen dit jaar overgeslagen of uitgesteld, vanwege de coronacrisis. Gelukkig zijn dit voornamelijk grapjes waar we nog een beetje om kunnen lachen, hoe flauw sommigen ook zijn. Heb jij nog een leuke grap die je in dit rijtje mist? Laat het weten en wij voegen hem toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *