De toegankelijkheid van Sophias

In het voormalige pand van de Aegon vind je sinds september vorig jaar horecaconcept Sophias! Jochem van der Schoot (van onder andere Eurohotel) en Willem Nicolai (van onder andere Doozo) zetten hier, samen met een topteam, een unieke beleving neer op het gebied van horeca.

Sophias is namelijk voor iedereen toegankelijk, drukt het team ons op het hart. Het restaurant ziet er misschien groots en indrukwekkend uit, maar qua menukaart en prijzen zijn ze te vergelijken met andere horecagelegenheden in Leeuwarden. En ja, een korte tijd geleden ging het restaurant qua menukaart en stijl wel degelijk richting fine dining, maar inmiddels vind je hier herkenbare (en betaalbare) gerechten in een modern jasje.

Sophias bestaat uit twee delen: het restaurant zelf en de City Garden, de prachtige binnentuin. In de City Garden geniet je van hippe borrelbites, zoals een 12-uurtje en een broodje kroket. Binnen gaat de menukaart van Sophias richting urban bistro. Denk hierbij aan een carpaccio met truffelmayonaise en een eendenborst, maar (net zoals in de City Garden) gebeurt dit à la Sophias.

City Garden

Over de City Garden gesproken: die laat een prachtige indruk achter. Een stap naar buiten is namelijk een stap in een compleet andere wereld. Van de prachtig vormgegeven zitplaatsen tot aan de bar: de City Garden heeft een ambiance die het meest doet denken aan een prachtige beachclub zoals je die alleen op plekken als Ibiza vindt.

De verlichting en de overkappingen geven een heerlijke sfeer aan de City Garden en het stromende water tussen de zitplaatsen in maakt de gezelligheid compleet. Hier kun je overdag relaxen en tijd doorbrengen met je vrienden en familie. Wanneer de avond valt, kun je hier genieten van de lekkerste cocktails, mixers, wijnen, bieren en bites.

Coffee- en foodbar nero

Naast Sophias en de City Garden vind je sinds mei ook Coffee- en foodbar Nero: een toegankelijk foodconcept met een dikke knipoog naar bewust eten. Zo heeft de bedrijfsleider onder andere een opleiding diëtiek, waardoor jij al jouw vragen over gezond eten gerust kunt stellen. Bij Nero kun je de hele week terecht voor al je gezonde maaltijden.

Dat betekent dat je jouw ontbijt en lunch met tussendoortje hier kunt afhalen, maar eventueel ook je avondmaaltijd. Die maaltijden voldoen trouwens helemaal aan jouw dagelijkse behoefte, zodat je gebalanceerde voeding binnenkrijgt. Daarnaast zijn er zes (!) molens met zes verschillende koffies.

Naast het stukje ‘foodbar’ wordt Nero namelijk ook een coffeebar. Die koffies kunnen vervolgens allemaal op een verschillende manier worden gebrand, waardoor je tal van smaken krijgt. Zelfs als je niet van koffie houdt, krijg je hier zin in koffie.

Overigens is er ook al over de toekomst van Nero nagedacht: Nero Picknick. Bij Nero kun je dan een kleedje met gevulde picknickmand halen en bijvoorbeeld in het gras voor Nero lekker gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *