De Self Care Bar: even op pauze

In een wereld die maar doordendert en waar we allemaal druk, druk, druk zijn, is soms even tot stilstand komen geen overbodige luxe. Maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig helpt de Self Care Bar je daarbij.

Goed voor jezelf zorgen is de basis voor een lekker leven, gelooft Yvonne Douna (25). Niet geheel toevallig dat zij het brein (en de handen) achter de Self Care Bar in Leeuwarden is. Haar salon is nu een paar maanden open, en de plek om naartoe te gaan als je de pauzeknop van je leven wel wat vaker in mag drukken. O, en de plek voor mooie wenkbrauwen en wimpers, dat ook.

Maar laten we beginnen bij dat selfcaremoment: Yvonne gelooft namelijk dat als je goed voor jezelf zorgt, je ook goed voor de mensen om je heen kan zorgen. “Ik zie in mijn omgeving vaak dat mensen niet lekker in hun vel zitten, maar eigenlijk nooit een keer rust nemen of een momentje voor zichzelf inplannen.”

“Het is geen wonder dat je je dan niet goed voelt. Natuurlijk zorgt een wimperlift er niet voor dat je je ineens wel goed voelt, maar het zorgt wel voor een moment stilstand en rust. Je doet iets waar alleen jij wat aan hebt. Je geeft jezelf prioriteit.”

Dat heeft ze zelf ook moeten leren, hoor. “Er waren periodes dat ik veel minder lekker in mijn vel zat, en ik merkte dan dat wanneer ik goed voor mezelf zorgde, het beter ging. Gezond eten, veel leuke dingen doen en uiterlijke verzorging hielpen daarbij. Ik zette mezelf daarmee weer op de eerste plek, en dat straalde ik uit. Tegenwoordig heb ik het goed voor mezelf zorgen wel echt in de vingers. En dat gun ik andere mensen ook.”

Vintage, met uitzicht

Dat is nou precies waar het in de Self Care Bar – what’s in a name – om draait: selfcare meer prioriteit geven. “Veel klanten in mijn salon zijn jonge carrièrevrouwen, studenten of moeders die voor het eerst weer iets ondernemen sinds ze een kindje hebben gekregen”, zegt Yvonne. “Ik krijg van hen altijd terug dat ze er zo van opknappen om even bij mij in de stoel te liggen.”

Dat komt natuurlijk door de gouden handjes van Yvonne, ze deed ruim een jaar ervaring op in een andere salon voor ze voor zichzelf begon, maar ook door de inrichting en locatie van de Self Care Bar. Bijna de hele toko is ingericht met vintage parels die Yvonne bij elkaar scharrelde op rommelmarkten of in kringloopwinkels.

“Het is heel duurzaam, en je vindt unieke dingen. Bij mij geen IKEA-inboedel, maar opvallende stukken.” Niet gek dat veel klanten die voor het eerst in de Self Care Bar komen, vinden dat de salon zo huiselijk voelt. O, en het uitzicht, daar zijn ze ook enorm over te spreken: vanuit de behandelstoel kijk je uit over het Nieuwe Kanaal en de Emmakade.

Niet alleen een lekker uitzicht terwijl je wenkbrauwen worden geshaped, de locatie is ook goed bereikbaar. Voor de deur kun je twee uren gratis parkeren met de blauwe schijf, dan kun je na afloop met je frisse wenkbrauwen zelfs nog even de stad in, want het centrum is op loopafstand.

Voor iedereen

Ook mannen zijn trouwens welkom in de Self Care Bar, bijvoorbeeld om hun wenkbrauwen te laten aanpakken. Wie of wat je ook bent, iedereen met wimpers en wenkbrauwen is welkom in haar salon. Om ze te laten verven – dat kan ook met henna of hybridverf –, shapen, liften of epileren.

Een afspraak maak je via haar website, en een volle agenda is geen excuus om geen selfcaremoment in te plannen, want Yvonnes deuren zijn ook op zaterdag open. En laten we eerlijk zijn: in zo’n mooie salon met zo’n fantastisch uitzicht en zulke lekkere behandelingen kunnen we dat aanbod niet afslaan, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *