De provincie uitbreiden? Als het aan de boeren in Noord-Holland ligt, is het een ja!

De protesten van de boeren in Friesland zijn succesvol geweest en daarmee hebben ze het voor elkaar: de stikstofmaatregelen in Friesland worden teruggedraaid. Meerdere provincies volgden, maar helaas is het niet voor alle boeren in Nederland een feestje…

In de provincie Noord-Holland is niets veranderd aan het beleid. De daar woonachtige boeren zijn dan ook boos en vinden dat hun provinciebestuur niets begrijpt van wat er op het Noord-Hollandse platteland gebeurd en dit doet Friesland veel beter. Friesland boppe!

‘Noord-Holland wordt Friesland-West’

Zo luidt de naam van de petitie die vorige week is opgezet door de boeren in Noord-Holland. Zij willen zich graag bij Friesland aansluiten. Wie wil dat nu ook niet? Iedereen toch, Friesland is geweldig! Het gaat dan om het gebied boven de Randstad dat West-Friesland genoemd zal worden. Inmiddels is de petitie ongeveer 3300 keer ondertekend. Wanneer de 5000 bereikt wordt, zal het onderwerp daadwerkelijk op de agenda van de provincie verschijnen. Wil jij ook meehelpen? Teken dan de petitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *