De nieuwste Leeuwarder hotspot: Moon Café

De nieuwste hotspot in Leeuwarden, with a lot of pink and pretty food. De grote ramen in dit schattige pand op de Kelders wekken de nieuwsgierigheid op om ook eventjes naar binnen te kijken. Het marmer van de bar en tafeltjes, de roze velvet meubels en de sprookjesachtige muurbeschildering doen het ook daadwerkelijk voelen alsof je even naar een andere wereld wordt meegenomen. Om nog niet eens te spreken over de kleurrijke bloemen bij de ingang waar je al vrolijk van wordt nog vóór je een stap naar binnen hebt gezet!

Eenmaal binnen komen de details van elk interieur onderdeel samen als één geheel, het klopt gewoon. Er is dan ook zorgvuldig nagedacht over het combineren ervan, zoals het wat ruigere houten keukenblad met daarop weer in het zilver versierde Oosterse theepotten en roze service. Wat ook meteen opvalt is de menukaart, die op de muur staat geschreven. Je kan bij Moon Café langskomen voor een ontbijt, lunch of voor een kopje koffie. Dit klinkt heel gewoontjes maar bij Moon Café is het alles behalve alledaags. De gerechten zijn allemaal gezond en gericht op vega/vegan producten. Daarnaast zijn de taarten en cupcakes ook nog eens home-made. Zo kan je ontbijten met overnight oats of yoghurt met vers fruit. Voor de lunch is de smoothie bowl een favoriet maar ook een uitblinker is de avocado toast met hummus, gemaakt van rode bieten: heerlijk van smaak én wat een plaatje! Ook kan je kiezen voor een salmon toast of wrap, waarbij geen gewone wrap wordt gebruikt maar eenbeetroot wrap, die roze van kleur is!

Er zijn vele speciale koffie’s te bestellen én de nieuwste trend: Alternative Lattés. Jazeker, ook voor koffie is er dus een gezonde(re) variant, zoals de Beetroot Latte met rode bieten of de Chai Latte met groene thee. De gewone Cappuccino, Espresso en Americano staan uiteraard ook op de menukaart. Maar ook als je zin hebt in een kopje thee, verse jus d’orange of wat fris kan je bij Moon Café terecht.

Waar het interieur op de begane grond een schattige, sprookjesachtige uitstraling heeft is er op de eerste verdieping voor een meer kalme, lichte en industriële uitstraling gekozen. Dit is bewust gedaan om hier een andere beleving te kunnen ervaren. Er staat een grote tafel in het midden om met een groep te kunnen zitten, bar- tafels aan het raam om even een momentje voor jezelf te nemen en ook een tweepersoons, met bloemen versierde, schommel om lekker samen te relaxen. Ook hier zijn de grote ramen een eyecatcher die zorgen voor veel licht en een prachtig uitzicht over de bruisende straten en grachten van Leeuwarden.

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *