De Naakte Waarheid: Fokje de Vos

In de Naakte Waarheid spreken we elke editie met iemand die zich letterlijk en figuurlijk bloot geeft. In deze editie: Fokje de Vos (39).

Je kunt Fokje kennen van haar tijd in Leeuwarden. Negen jaar heeft ze in onze mooie stad gewoond en sinds 2017 woont ze met haar twee kinderen in Workum. Daarvoor werkte ze in de ouderenzorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarnaast is ze voor sommigen (minder) bekend, omdat ze draagmoeder is geweest voor goede vrienden. De zorgzame moeder vertelt over wat ze vroeger wilde worden en wat ze in haar leven graag nog eens over zou willen doen.

Naam: Fokje de Vos
Leeftijd: 39 jaar
Werk: Ik heb geen baan en ben dus thuisblijfmoeder.
Hobby: Ik mag graag haken, tekenen, schilderen, lezen en kruiswoordpuzzels oplossen
Relatiestatus: Samen met de liefste

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Ik heb 9 jaar in Leeuwarden gewoond, in 2017 ben ik met mijn 2 kinderen (nu bijna 6 en 8 jaar) naar Workum verhuisd. Voordat de kinderen geboren werden werkte ik in de ouderenzorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik voor sommige bekend, of minder bekend, omdat ik draagmoeder ben geweest voor goede vrienden. Ik ben dus moeder van 3 kinderen, maar mama voor 2.

Waar ben je opgegroeid?

Tot mijn twaalfde heb ik in Pingjum gewoond en daarna zijn we flink vaak verhuisd. Zelfs nog een uitstapje van 1 jaar naar Noord-Brabant.

Wat wilde je vroeger worden? Ik wilde vroeger heel graag met dolfijnen zwemmen, in het Dolfinarium. Ik heb zelfs eens een brief geschreven naar het televisieprogramma ‘Geef nooit op’, maar daar heb ik nooit een reactie op gehad. Na de middelbare school heb ik 8 opleidingen gevolgd, maar uiteindelijk maar 2 afgerond. Mijn interesses liggen nogal breed.

Wat is het raarste dat je ooit in de slaapkamer hebt meegemaakt?

Ik droom nogal heftig en dat betekent dat ik regelmatig praat of schreeuw in mijn slaap. Ik heb weleens schreeuwend tegen de muur in een hotelkamer gestaan omdat ik droomde dat ik beschoten werd.

Wat zou je graag nog eens over willen doen in je leven?

Mijn drie bevallingen! Dat vond ik zulke ontzettend mooie ervaringen, die zou ik nog weleens willen meemaken en dan vastleggen op film.

Wat is je meest positieve eigenschap?

Ik ben zorgzaam en blijf kalm in panieksituaties.

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Nou, ik vind slapen heel erg fijn. Maar voor noodsituaties ben ik uiteraard wakker te maken. Of een fijne vakantie naar Bali ofzo.

Wie is je held, of heeft jou in het leven erg geïnspireerd?

Jemig, mijn held…Ik hou er niet zo van om mensen op een voetstuk te plaatsen. Maar ik denk dat mijn kinderen, en daarmee dus het moederschap, mij het meest inspireren. Dat heeft mij een beter mens gemaakt.

Wat zou je veranderen als je één dag burgemeester van Leeuwarden bent?

Dan zou ik voor de verschillende wijken in Leeuwarden een buurtfeest organiseren. Mensen leven teveel op hun eigen eilandje en dat is zo jammer.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild en waarom?

Ik huil niet zo snel meer, al zou ik dat soms best willen. Verdriet en zorgen heb ik wel, maar die uit ik niet door te huilen.

Als ik morgen de loterij win, ga ik..?

Zo ontzettend blij zijn! Op vakantie met mijn kinderen en vriend, mijn ouders hun pensioen aanvullen, een auto kopen, spaargeld voor de kinderen vastzetten.

Wat is je grootste blunder ooit?

Ik heb regelmatig mijn onnozele momenten, dus welke de grootste is weet ik eigenlijk niet.

Met wie heb je voor het eerst gezoend?

Voor het eerst met mijn basisschool liefde. Het was niet zo’n succes. En het laatst met mijn vriend, zoveel fijner!

Met welke celebrity zou je nog wel eens een beschuitje willen eten?

Jason Momoa. “permission to come aboard?”

 Wat is de raarste plek waar je seks hebt gehad?

In een toilethokje van een zwembad in een hotel. Wat een gehannes.

Wat betekent Leeuwarden voor jou?

Mijn 3 kinderen zijn er geboren, ik heb er fijne en minder fijne dingen meegemaakt. Het voelt soms nog weleens als thuis, maar het past niet meer bij mij.

Wil jij je opgeven voor de naakte waarheid? Stuur een bericht naar redactie@welkominleeuwarden.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *