De allerbeste én allernieuwste speciaalbieren proef je tijdens het Bierfestival

Wil jij de allerbeste én de allernieuwste speciaalbiertjes proeven? Dat kan op het Bierfestival in Leeuwarden! Ook dit jaar slaan Speciaalbier café De Markies en Poppodium Neushoorn de handen ineen om een te gekke editie van het Bierfestival neer te zetten.

Vorig jaar kwamen speciaalbier liefhebbers in grote getale naar De Markies en Neushoorn en was het al snel duidelijk dat er voor de volgende editie nóg groter uitgepakt kon worden. Dit jaar staan er vijftien topbrouwerijen met meer dan honderd speciaalbieren op het festival en is er plek voor 1.250 bierliefhebbers.

Het festival

Op het festival krijg je de kans om de lekkerste speciaalbieren te proeven en persoonlijk kennis te maken met de brouwers. Organisatrice Michelle Beerstra van speciaalbier café De Markies heeft ontzettend veel zin in het festival. ‘Er is veel veranderd. De kaartverkoop gaat heel erg goed en we zijn geprofessionaliseerd. We hebben dit jaar bijvoorbeeld onze eigen glazen en zijn niet meer afhankelijk van ander glaswerk.’

Op het Bierfestival kan je genieten van vijftien topbrouwerijen. ‘Een brouwerij waar we ontzettend blij mee zijn is De Moersleutel’, vertelt Michelle Beerstra. ‘Voor bierliefhebbers is dit de nr. 1 van Nederland; met ieder biertje heb je je bek vol smaak.’ Bij een lekker biertje hoort een lekker en divers aanbod aan eten. Ook daar wordt voor gezorgd. Op het festival zijn twee stands met eten en De Backstage, in Neushoorn, wordt omgetoverd tot klein restaurant waar je rustig van de kaart kunt eten. Een DJ omlijst het hele festival met muziek uit de seventies en eighties. Met andere woorden: dit is het walhalla voor liefhebbers van speciaalbier.

De tweede editie van het festival brengt ook een paar verbeterpunten met zich mee. Er is bijvoorbeeld een meer en divers aanbod van eten en er zijn meer zitplekken. ‘Te veel zitplekken zijn ook niet goed’, vertelt Michelle. ‘Daar krijg je een hangsfeertje van. Het is juist de bedoeling dat je met elkaar gaat praten en dat het gezellig wordt. Dat is waarom je bier leuk vindt, je kan je passie delen! Heerlijk!’

Hoe het werkt

Bij de ingang koop je een festivalglas en een aantal munten. Voor €10,00 kan je al naar binnen. Daarvoor krijg je een muntje, toegang tot het festival, een proefglas en festivalboekje. Je kan ook een starterspakket kopen. In dit pakket zit zes munten, toegang tot het festival, een proefglas, een flesje water en een festivalboekje.

In het boekje staat informatie over de te verkrijgen bieren. Vervolgens kun je met je glas bij de verschillende brouwers langs, die allemaal een of meerdere taps op het festival hebben. Als je een muntje inlevert, wordt je glas gevuld. Festivalglazen zijn kleiner dan een normaal bierglas, meestal 15 centiliter. Er staan spoelbakken waarmee je je glas als het leeg is kunt schoonmaken. Ook eten kan je tegen inlevering van je gekochte munten kopen. Zijn je munten op? Dan kan je gewoon losse munten bijkopen. Wanneer je weggaat, mag je je festivalglas meenemen of inleveren tegen statiegeld.

Wil jij tickets kopen? Dat kan via de website van Neushoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *