Dansen als medicijn? Zorgverzekeraar De Friesland gaat danslessen vergoeden

Dansen is natuurlijk ontzettend gezond, en uit onderzoek blijkt dat het zelfs als een soort medicijn kan werken voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. De uitslagen van dit onderzoek heeft De Friesland zorgverzekering doen overtuigen om als eerste zorgverzekeraar het belang van dans en beweging onder leiding van een proffesionele dansdocent te erkennen.

Daarom worden vanaf 1 januari 2022 de danslessen van Dans op Recept voor mensen met de ziekte van Parkinson (deels) vergoed door De Friesland.

Dansen extra goed voor mensen met Parkinson

Dansen is naast leuk ook gezond voor de hersenen. En vooral voor mensen met Parkinson, blijkt uit recent onderzoek. De patiënten die de danslessen volgden kregen meer zelfvertrouwen en 55 procent van hen had minder of zelf helemaal geen fysiotherapie meer nodig.

Danslessen

Voor zorgverzekeraar De Friesland reden genoeg om de danslessen voor mensen met Parkinson (deels) te gaan vergoeden. “We hopen in ieder geval dat dit zich als een olievlek over Nederland gaat uitbreiden en dat er anderen zullen volgen nu bewezen is hoe heilzaam dansen is”, laat woordvoerder Rob Propsma aan de Telegraaf weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *