CrossFit Leeuwarden: SuperFit!

Je gaat naar de fitness ruimte om te trainen. Naar CrossFit ga je om getraind te worden. Naar CrossFit Leeuwarden ga je om getraind te worden door de beste trainers die er zijn.

Train je functionele bewegingen
CrossFit is een trainingsvorm die steeds populairder wordt. Het is een vorm gericht op bewegingen, kracht en conditie. Je traint niet alleen je sixpack om er op het strand goed bij te lopen, je traint je hele lichaam om er elke dag profijt van te hebben. Omdat CrossFit zich richt op “Functional movements” ziet de trainingsruimte er heel anders uit dan een doorsnee fitnessruimte. Er zijn geen honderden verschillende machines die allemaal een andere spier trainen, geen verschillende cardio machines. Er zijn gewichten, touwen, een paar roeimachines en een klimrek. Met deze apparatuur in samenwerking met jouw lichaamsgewicht wordt een training gegeven. Een groepstraining wordt begeleid door 1 of 2 ervaren trainers. Je begint met een opwarmronde gevolgd door een oefening gericht op kracht en techniek. Deze oefeningen leiden je naar de WOD, de workout of the day. Dit is het heftigste onderdeel, behaal je deze dan ga je met een voldaan gevoel naar huis. 

Een CrossFit trainer wordt je niet zomaar
Begin 2016 starten Luuk en Melvin Brouwer, vader en zoon, met CrossFit Leeuwarden op de Ouddeelstraat. Snel wordt duidelijk dat hun ambitie en ledenaantal groter is dan het pand waar ze zich in bevinden. Na een half jaar verhuizen ze naar de Hemrik. Hier is de deur van hun Box, zoals een CrossFit trainingsruimte genoemd wordt, open voor iedereen. Ze hebben zelfs als een van de weinige een speciale groep voor kinderen en ouderen. Ze hechten grote waarde aan de community. Ieder nieuw lid wordt goed verwelkomd in de groep. Bij een groepstraining wordt je niet alleen aangemoedigd door de trainer, maar ook door je groepsleden.

Je merkt dat je getraind wordt door ervaren coaches. De internationale CrossFit organisatie heeft de regel dat er tenminste 1 gecertificeerde coach per Box aanwezig moet zijn. De Leeuwarder Box heeft er 6. Hierdoor is er tijdens de groepstraining altijd een toeziend oog en een begeleidende hand. De eigenaren hebben jarenlange ervaring in fitness, Jiu-Jitsu en het trainen daarvan. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam
Naast de groepstrainingen kan je vanaf nu ook terecht bij de Box voor personal training. Je wordt 1 op 1 begeleidt. Er wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijk doel. Als je een ongezonde levensstijl wordt je begeleid op gedragsverandering.

PowerMama
Speciaal voor vrouwen die tijdens en na de zwangerschap willen sporten is er een 8 weeks trainingsprogramma gemaakt. Vanaf 11 mei word je door Truuske Bailey-de Bruijn begeleid in verantwoord sporten. Het programma is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en bekkenfysiotherapeut. Truuske is speciaal geschoold voor het begeleiden van zwangere en bevallen vrouwen. 

Kijk op crossfitleeuwarden.nl voor meer informatie over de trainingen. Je kan je ook opgeven voor 2 proeflessen, zo kan je voelen wat deze trainingen met je doen.

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *