Coronateststraat in Leeuwarden is geopend!

Afgelopen dinsdag opende laboratorium U-diagnostics de commerciële teststraat in Leeuwarden. Deze is te vinden op het industrieterrein De Hemrik. Ondernemers en particulieren kunnen zich hier laten testen.

Tussen 09.00 en 13.00 uur kun je je (alleen) vanuit je auto laten testen. Met een toenemende drukte kan het zo zijn dat het bedrijf de deuren wat langer openhoudt. U-Diagnostics heeft het doel om mensen al de volgende dag de uitslag te kunnen geven. Om je te laten testen, meldt je je van te voren aan. Hierbij krijg je een barcode die bij aankomst wordt gescand, waardoor je vervolgens de tent in mag rijden als deze is goedgekeurd. Er zijn twee soorten testen: individuele testers krijgen een keelswab. Mensen in groepen krijgen een keelneusswab. Bij een positieve test zal deze groep opnieuw getest moeten worden.

Voordat het bedrijf dinsdag open ging, stond er al een aardige rij. Deze drukte werd al verwacht, omdat mensen uit het Noorden van Friesland anders naar Meppel of Emmen moesten om zich te kunnen laten testen. Uiteraard kun je je ook nog steeds gratis bij de GGD laten testen, dat neemt alleen wat meer tijd in beslag.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *