Corona of niet, de kroegen zijn gewoon open

Zin om vanavond op stap te gaan? Dat kan gewoon, want de kroegen zijn ondanks het coronavirus gewoon open. Uiteraard zijn er door de kroegeigenaren wel een aantal maatregelen genomen om de kans op besmetting te beperken. Hieronder een overzicht van een aantal uitgaansgelegenheden en daarbij hun aanvullende regels voor de komende periode.

Cafe Scooters
Het café laat weten dat ze strikt de richtlijnen van het RIVM opvolgen wat betekent dat er maximaal honderd mensen binnengelaten worden. Daarnaast is het verzoek om zoveel mogelijk contactloos te betalen.

Bar Bascule
Ook hier wordt op Facebook laten weten dat er maximaal honderd mensen toegelaten worden. Daarnaast het verzoek om niet te komen als je je grieperig of op een ander manier ziek voelt.

Café ‘de Prins-H’
Hier gelden dezelfde regels als bij Bar Bascule. Niet meer dan honderd mensen in het pand en blijf bij een verkoudheid, hoesten, koorts of griep lekker thuis.

Bebidas en Café de Nachtwacht
Bij Bebidas en de Nachtwacht ben je nog steeds van harte welkom, maar zorg wel dat je topfit bent, anders is het verstandiger om even een keertje over te slaan. Uiteraard geldt hier ook een maximum van honderd bezoekers.

Club Red
Club Red is tot in elk geval 31 maart gesloten. Alle geplande shows worden verplaatst naar een andere datum dit jaar.

Bar Sybs
Bar Sybs adviseert je een katercheck te doen. Heb ik last van een kater of ben ik snotterig en heb ik hoofdpijn, koorts, hoesten, kortademigheid, spierpijn, verwardheid of keelpijn? Blijf in dat laatste geval lekker thuis. Natuurlijk ook hier maximaal honderd feestgangers.

Shooters
Ook feestcafé Shooters blijft gezellig open. Met maximaal honderd man is alleen de voorste bar geopend en daarnaast wordt je verzocht contactloos te betalen, thuis te blijven als je niet fit bent, goed je handen te wassen en elkaar alleen mondeling te begroeten.

Café de Kantelaar en Café de Ouwe Stoep
Niet meer dan honderd mensen worden er toegelaten en ben je niet fit, wees dan zo verstandig om thuis te blijven. Nu passen er sowieso maar zeventig mensen in de Ouwe Stoep, dus daar verandert er vrij weinig. Ben je ziek, stuur dan je adres via bijvoorbeeld Facebookmessenger naar een van beide cafés, dan krijg je een leuk kaartje thuisgestuurd.

De meeste uitgaansgelegenheden blijven de komende tijd dus gewoon open. Ga jij ook een drankje doen in de stad dit weekend?

2 Reacties op “Corona of niet, de kroegen zijn gewoon open”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *