Consumenten ook zonder pasje welkom in groothandels

Sinds afgelopen donderdag kunnen consumenten weer terecht om te winkelen bij groothandels. Het gaat om de Sligro, Hanos en Makro. Hiermee moet de druk op reguliere supermarkten wat afnemen.

Deze groothandels zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor ondernemers die een pasje hebben om binnen te kunnen komen. Naast het doel om de druk op supermarkten te verlichten, is er ook het doel om eten dat voor de horeca bestemd was niet verloren te laten gaan. De groothandels blijven voor consumenten ten minste vier weken of langer beschikbaar, omdat de horeca zeer waarschijnlijk deze periode dicht blijft. Dit is niet de eerste keer dat groothandels de deuren opendoen voor consumenten. Bij de eerste golf deden zij dit ook. Hanos opende toen vooral de deuren voor mensen met vitale beroepen. Zo konden zij in alle rust boodschappen doen.

Voor de supermarktbranche blijft de regel van maximaal één klant per tien vierkante meter gelden. Hier gaat het CBL streng op toezien. Klanten moeten dan efficiënt boodschappen doen met een lijstje, en ook zal er een limitering van winkelwagens zijn.

Bron: Nu.nl
Foto: J187B, gebruikt onder de CC BY-SA 4.0-licentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *