Column Richard: Tja…

Tja, waar moet je het nou weer eens over hebben? Corona, racisme, anderhalve meter… De horeca komt gelukkig weer een beetje op gang. Toch is het allemaal zwaar klote en ben ik bang dat er veel horeca failliet gaat vanwege het gezeik om dat klotevirus. Mijn mening is dat het allemaal zwaar is overtrokken, maar die discussie is al duizend keer gevoerd dus ga ik het er niet uitgebreid over hebben. De overheid is de baas, legt ons de regels op en daar moeten we ons dan maar bij neerleggen.

Zijn we het er niet mee eens? Dan mogen we demonstreren. Dit moeten we echter wel zes weken van tevoren schriftelijk aanvragen, om vervolgens een veldje ergens in Den Haag toegewezen te krijgen waar we met een spandoek met ludieke leuzen erop anderhalve meter uit elkaar mogen gaan staan schreeuwen. Dat is ons recht op demonstratie. Lachwekkend. Wordt het de overheid wat te heet onder de voeten, wordt zo’n demonstratie gewoon verboden. Wat nou, recht op demonstratie? Lang leve de schijndemocratie waar we in leven!

Het zal mij onderhand m’n reet allemaal roesten. Of even netjes gezegd: de anus oxideren. (Stel je voor dat een lezer van dit verhaal een klacht in gaat dienen wegens grof taalgebruik. Moet er niet aan denken.)

Wat al die wirwar aan regels omtrent het coronavirus teweeg brengt, is het verraden en jij-bakken. Verschrikkelijk. Corona-kliklijnen, om te kotsen. En ook nog lekker anoniem. Waarin een klein land groot kan zijn, is ooit gebleken en wordt nu wederom bewezen. Alles onder het mom van sociale controle ehn onze overheid kan gewoon haar gang gaan, omdat het volk het te druk heeft om elkaar te controleren en te verraden.

Volgende column gaat weer iets meer over Leeuwarden, maar wilde dit gewoon even kwijt.

De mazzel, Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *