Column Richard: Sfeergevoelig

Ik ben normaal nooit zo van ouwe koffie opwarmen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat Henk de Jong weer terug is. Goede zaak ook dat hij dit samen doet met clubicoon Sandor van der Heide.

Je merkt het aan de stemming bij het publiek, maar ook bij de medewerkers van de club. Ik ben van mening dat Cambuur een type trainer nodig heeft zoals Henk. Geen grijze muis, altijd vrolijk en, het belangrijkste, staat open voor een praatje met werkelijk iedereen. Stukken beter dan de zoutloze types zoals Alfons Arts en Renen Hake. Ongetwijfeld aardige lui, maar ik zou er niet een avondje mee in Yab Yum willen vertoeven om de boel eens even op stelten te zetten. Kansloos..

In het verleden is gebleken dat onder trainers die open en eerlijk zijn naar het Leeuwarder publiek, de beste resultaten zijn gehaald. Wij zijn nou eenmaal een sfeergevoelig volkje en zullen minder snel geneigd zijn te zeuren en te zeiken als de resultaten wat minder zijn bij een trainer die onze sympathie heeft.

Ook ben ik blij dat het nieuwe stadion er komt. Eindelijk is de kogel door de kerk. Dit hoort ook bij een hoofdstad vind ik. Ik heb me voorgenomen om tot die tijd wat minder te zeuren en te zeiken op de resultaten van de ploeg, maar ik ben wel van mening dat als het nieuwe stadion er is, we absoluut in de Eredivisie moeten spelen. Maar ik heb daar absoluut vertrouwen in als ik zie hoe men momenteel bij de club bezig is.

Over het huidige spel van de ploeg valt nog niet zoveel te zeggen. We hebben de twee lastigste ploegen gehad, Graafschap en NAC, en ik moet zeggen dat me dat niet heel erg tegenviel. We krijgen ze beide nog thuis, dus dat is een voordeel. Maar tegen de mindere goden moet je de punten ook pakken, zoals afgelopen weekend tegen Telstar, dan doe je mee voor de bovenste plaatsen. Verder heeft het geen zin om het hier over voetbaltechnische dingen te hebben, maar mocht er een speler te lang te slecht presteren dan zal ik niet nalaten dat even subtiel te laten weten…

Verder valt er nog weinig te zeiken over Cambuur. Ik hoop dat dat zo blijft…

De Groeten,

Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *