Column Hayo: That’s the way…

Heb je het gemerkt? Er ontwikkelt zich wat moois in de binnenstad! Precies op de plek waar ooit in Leeuwarden het centrum van de handel plaatsvond, rond de Kelders, gaat het steeds meer bruisen.

Je vindt er verrassende speciaalzaken en goede horeca in een prachtig historisch decor dat een mooie achtergrond was voor het openluchtspektakel het Bieroproer vorige maand.

Ondernemers zijn er druk bezig om het gebied boeiend te maken voor bezoekers. Met een goede mix van winkels en horeca trek je niet alleen de eigen inwoner die graag van de gebaande paden af gaat, maar ook de bezoeker van buiten. Die kent de ketens wel en zoekt naar het unieke karakter van een stad.

Historie is rond de Kelders de kracht.

Een van de initiatieven is het Mata-Hari-Huis dat ondernemer Eric van Bijleveld over een paar weken opent in het geboortehuis van Mata Hari aan de Kelders. Haar ouders hadden vroeger in dat pand een hoeden- en pettenwinkel. Dat gaat Eric daar ook doen!

Een uitstekend initiatief dat een gat in de markt (we hebben in Leeuwarden geen hoeden- en pettenwinkel) combineert met de historie van de stad! Niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor ons Leeuwarders. Zo maak je de buurt interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *