Column Danny: Vrouwenhandel

Prostitutie wordt vaak in één adem genoemd met vrouwenhandel. Als ik aan iemand aangeef wat ik voor de kost doe, ontstaat vaak het beeld van pooier of vrouwenhandelaar. Het zit net even anders…

Ik ben een ondernemer die op de Weaze kamers verhuurt aan prostitués. In 2000 is prostitutie gelegaliseerd en heb ik een exploitatievergunning verkregen. Ik run dus een legaal bedrijf en ik voldoe aan de strenge eisen die gesteld zijn. Ik heb niks met mensenhandel te maken!

Zodra ik ook maar een signaal van dwangmatigheid constateer, maak ik hier melding van bij de politie. Spijtig genoeg zitten er nog veel rotte appels in de sector en mede hierdoor rust er een smet op de branche. Er is een nieuwe wetgeving in de maak die misstanden in de prostitutie tegen moeten gaan maar ik vrees dat die de problemen alleen maar gaan vergroten. Een registratiesysteem voor prostitués en gemeenten gaan beoordelen of een prostitué vrijwillig voor dit vak kiest of niet. Is er vermoeden van dwangmatigheid dan krijgt ze geen (pees)pasje en mag ze dus niet werken in de (legale) prostitutie. Theoretisch leuk bedacht maar in de praktijk gaat dit niet werken, het zal een averechts effect hebben.

Illegale prostitutie is nu al een groot onderschat probleem en het zal straks vele malen erger worden. Een totaal oncontroleerbare wereld waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gebeurt veelal onder de radar van politie en justitie. Handhaving is lastig omdat het overal plaatsvindt. Hoe dan wel…?

Prostitutie moet je alleen toestaan in vergunde bedrijven en op locaties waar het is toegestaan. Vergunde bedrijven moeten een keurmerk krijgen, zodat klanten duidelijk kunnen zien dat het een legaal bedrijf betreft. Bezoek je een bordeel zonder dit keurmerk dan weet je dat je in een illegaal seksbedrijf bent en dus strafbaar bent. Bij vergunde bedrijven die over de schreef gaan en zich niet aan de regels houden, moet de vergunning ingetrokken worden. Ook moeten pooiers en loverboys keihard aangepakt worden. Vrouwenhandel is een misdaad tegen de mensheid en is onacceptabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *