Column Danny: Corona

Corona, bij het horen van die naam is de gedachte aan een fris tropisch biertje allang niet meer daar. Corona heeft ons allemaal in de greep. Als ik hamsteren hoorde dacht ik altijd aan die irritante reclame van Nederlands grootste supermarkt. Dat beeld is nu volledig veranderd en ik heb een totaal ander plaatje voor ogen.

Persoonlijk heb ik twijfels aan de manier hoe Nederland met het coronavirus omgaat. Een beetje onderzoek doet je beseffen dat groepsimmuniteit een gevaarlijk potje high-stake poker is met veel risico’s. We kennen het virus nog niet goed en als het fout gaat zullen er nog veel meer mensen hieraan overlijden. Dus verstandig? Ik weet het niet.

Laten we duimen dat het goed gaat en dat de staatskas groot genoeg is om ons hier doorheen te slepen. Het is nog niet over, ook na 6 april zal er mijn inziens nog niet veel in positieve zin veranderen. Ik wil niet pessimistisch overkomen, maar het is voorlopig nog niet klaar, tenzij er op zeer korte termijn een vaccin komt.

Mensen, blijf zo veel mogelijk thuis en wees lief voor elkaar. Trek mens erger je niet en ganzenbord uit de kast en maak er het beste van, want anders ligt straks het internet ook nog plat door overbelasting en dat kunnen we er niet bij gebruiken.

Stay safe and healthy

Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *