Column Danny: Ballonnetjesaffaire

Leeuwarder ondernemer Danny Sesselaar Ballonnen

Vroeger waren ze onmisbaar op ieder geslaagd kinderfeestje. Kinderen waren er dol op, maar tegenwoordig zijn (jong)volwassenen er nog veel gekker op. Maar dan anders, niet meer leuk voor decoratie, maar als partydrug niet meer weg te denken van feestjes. Vreemde wereld, het al oude ballonnetje herleeft en is hotter dan ooit. Blazende en zuigende jongeren op ieder feestje en evenement. In de horeca is het beeld al niet meer weg te denken.

Wat doet het met je? Het geeft een roes van nog geen 30 seconden. De wereld ziet er mooi uit, kleuren en geluiden worden intens en problemen verdwijnen uit je hoofd. En dan ineens ben je weer in de echte wereld. De roes is over en je kan weer opnieuw beginnen. Schadelijk? Moeilijk te zeggen. Er is nog te weinig onderzoek naar gedaan en feiten ontbreken om daar een duidelijk antwoord op te geven. Goed zal het niet voor je zijn, want dat het iets met je hersenen doet, is duidelijk. Wetgeving is er nog niet, maar zal er uiteindelijk komen. Handhaving is lastig, iedereen kan immers patronen kopen, al is het maar voor de slagroom op de taart.

Mijn persoonlijke mening? Goed onderzoek is nodig naar effecten op langere termijn. Bovendien moet er landelijke wetgeving komen; leeftijd 18+ lijkt mij een goed begin. Autorijden met ballonnetje: NOT DONE! Als je zelf je hersenen op de proef wilt stellen prima, maar laat andere daar de dupe niet van worden. Don’t drive and suck balloons!

Handhaving is nog moeilijk. Hoelang blijft de stof in je lichaam en is het meetbaar? Volgens mij is het niet te meten en niet aantoonbaar. Een lastig pakket voor de overheid. Ach ja, roken is volgens mij nog veel slechter voor je en dat is ook nog steeds niet verboden. Accijns heffen op ballonnetjes of patronen. Een soort BALLONNETJESTAKS, hmm… Het zal me niks verbazen. Hiermee kun je misschien het begrotingstekort oplossen, dus allemaal aan de ballonnen! Zo werkt het in ons mooie Nederland.

Wordt vervolgd……

Danny Sesseler

Exploitant Erocentrum Love N Joy

1 Reactie to “Column Danny: Ballonnetjesaffaire”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *