Column Daniël Joe: eerste keer

Wat veel mensen misschien niet weten is dat het grootste deel van de teksten op de website en in de magazines van Welkom in Leeuwarden door mij geschreven zijn. Laat ik mij eens voorstellen: ik ben Daniël Joe! En ik ben degene die jullie altijd mag voorzien van mooie interviews en leuke teksten.

Ik doe dit vak al zo’n tien jaar, voor allerlei platformen. Ik begon op mijn zestiende. Mijn eerste interview was gelijk spannend: ik mocht een bekende cabaretier interviewen! En dat liep niet zo héél erg lekker…

Ik weet het nog goed. We zaten schuin tegenover elkaar in de theaterzaal waar hij die avond zou optreden. Een vriend van mij wilde het gesprek graag filmen. Nou ja: hoe moeilijk kon het zijn? Dit zou een top-interview worden, besloten wij met zijn tweeën. En de cabaretier zou het een eer vinden om onze eerste gast te zijn. Ik zag de duizenden views op YouTube al voor me.

Na drie kwartier vol “euhm’s”, pijnlijke stiltes en “Ik moet toch even spieken’s” hadden we tóch iets in beeld dat op een interview moest lijken. Waar die vriend van mij gelijk een goede monteeroefening mee naar huis nam, ben ik mij gelijk maar gaan verdiepen in het voorbereiden van een goed gesprek…

Ik denk nog vaak terug aan alles wat ik heb mogen doen en maken. Vooral voor Welkom in Leeuwarden! De interviews met Marcel Mandos en Bertrie Wierenga zijn twee van mijn favoriete artikelen geworden. En wanneer ik met vrienden een restaurant binnenloop en hartelijk wordt begroet door de eigenaar voel ik mij stiekem toch wel een beetje populair…

Beseffen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken in de afgelopen jaren is bizar tof. En dat mensen mijn teksten leuk vinden is nog véél toffer. Want dat eerste interview met ‘duizenden’ views? Die is blijven hangen op vierentwintig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *