Cambuur onder toeziend oog van supporters langs concurrent Almere

SC Cambuur heeft dit weekend goede zaken gedaan in de strijd om promotie. Op bezoek bij concurrent Almere City werd onder toeziend oog van zo’n 1300 supporters met 0-2 gewonnen. Doelpuntenmakers aan de kant van de Leeuwarders waren Antonia en Korte.

Wedstrijdverloop

Cambuur en Almere begonnen beide nerveus aan de wedstrijd. Na tien minuten kreeg Robert Mühren de eerste kans van de wedstrijd, maar oog in oog met doelman Michael Woud schoot hij voorlangs. In de 26ste minuut was het wel raak voor Cambuur. Mühren verlengde een corner van Robin Maulun, waarna Jarchino Antonia de bal bij de tweede paal voor het inkoppen had: 0-1. Na een half uur ontstond het eerste kansje voor Almere City. John Yeboah versnelde langs Alex Bangura en gaf een strakke bal voor, maar Sonny Stevens keek de bal voorlangs.

Na enkele seconden in de tweede helft kreeg Cambuur al de eerste mogelijkheid, maar Ragnar Oratmangoen kon de voorzet van Antonia net niet binnen knikken. In de 60ste minuut was een wederom een kans voor de Leeuwarders, maar Mees Hoedemakers kon na een mooie rush de keeper niet verschalken met een droge knal. Vlak daarna werd Issa Kallon vervangen door Giovanni Korte omdat Kallon al vroeg tegen een gele kaart aanliep. De kans daarop was voor Cambuur. Mühren wilde de bal voorgeven op Korte, maar raakte de bal dusdanig vekeerd dat de bal bijna de verre kruising in vloog. In de 87e minuut was daar de verlossende goal van Oratmangoen, die raak kopte uit wederom een corner van Maulun: 0-2. In de blessuretijd was Thomas Verheydt nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kwam net te kort om nog wat aan de stand te veranderen.

Door het eerdere puntverlies van de Graafschap afgelopen vrijdag kent Cambuur een uitstekend weekend. Cambuur staat momenteel 6 punten los op de Graafschap en 10 op Almere City. Wel heeft Almere nog een wedstrijd te goed