Cambuur in de tweede helft langs verdedigend Eindhoven

Cambuur heeft maandagavond goede zaken gedaan om promotie. Nadat eerder deze speelronde De Graafschap en NAC punten verspeelden, is Cambuur er wel in geslaagd drie punten te halen. Thuis tegen FC Eindhoven werd het 3-0.

Wedstrijdverloop

Cambuur begon de wedstrijd slordig tegen een verdedigend FC Eindhoven, dat de zogeheten bus parkeerde. Na een kwartier kreeg Cambuur de eerste grote kans. Nick Doodeman, die terugkeerde van een blessure, schoot via een Eindhovens been over. Enkele minuten later ontsnapte Cambuur aan een achterstand; Jacky Donkor schoot hoog over een op een met Sonny Stevens. Vlak voor rust begon Cambuur meer kansen te creëren. Zo raakte Robert Mühren met een subtiele lob de bovenkant van de lat en verzuimde Giovanni Korte een minuut voor de rust een rebound op leeg goal te verwerken tot doelpunt.

In de tweede helft begon Cambuur feller en dat resulteerde wederom tot grote kansen. Van afstand was het nota bene Calvin Mac-Intosch die bijna doeltreffend was, ware het niet dat doelman Ruud Swinkels de bal uit de kruising haalde. Vlak daarna was het wel raak. Aanvoerder Erik Schouten kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen na een corner van Mees Hoedemakers voor de dik verdiende 1-0. In het restant van de tweede helft begon Eindhoven iets meer te drukken waardoor er ruimtes ontstonden voor de ploeg van Henk de Jong. Dit resulteerde ook tot de bevrijdende 2-0. De ingevallen Jasper Ter Heide legde de bal na een mooie solo panklaar neer voor de eveneens ingevallen David Sambissa, die de bal strak langs doelman Swinkels schoot. In de slotfase counterde Cambuur zich nog naar 3-0. Sambissa legde de bal breed op Oratmangoen, die de bal in de korte binnen schoot.