Burgemeester Buma geeft een speciale lezing voor kinderen over zijn icoon: Willem Lodewijk van Nassau

Komende zaterdag geeft Burgemeester Buma een speciale lezing voor kinderen bij het Fries Museum! Hij vertelt over zijn icoon: Willem Lodewijk van Nassau (1560 – 1620). Kinderen kunnen zich nog aanmelden! Voor maar vijf euro kunnen twee kinderen meedoen. Tip: bezoek daarna de tentoonstelling Icons, museumentree is altijd gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

De lezingenreeks van de MuseumJeugdUniversiteit staat in het teken van de tentoonstelling Icons: topstukken uit de National Portrait Gallery, van 11 september tot en met 9 januari te zien in het Fries Museum. Hierin worden schilderijen, foto’s, beelden, prenten en tekeningen getoond van wereldberoemde iconen, gemaakt door bijzondere kunstenaars.

In deze serie colleges gaan we samen met Tresoar en dbieb op onderzoek naar een aantal van deze iconen. Want wat zijn iconen eigenlijk en hoe word je er zelf één? Reis met de experts mee door de geschiedenis en ontdek meer over de bewogen levens van vier bijzondere mensen, die allen opvielen om hun eigen redenen.

data: 9, 31 oktober en 14 en 28 november 
locatie: verschilt per college
prijs: 20 euro voor de collegereeks
let op: als je je nu aanmeldt, mag je gratis iemand (broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje of bijvoorbeeld buurmeisje) meenemen naar de collegereeks!
meld je aan via de website van museumjeugduniversiteit

Hoewel een Coronatoegangsbewijs voor musea niet nodig is, zijn de regels voor sommige activiteiten en ons museumcafé anders. Goed voorbereid op pad? Kijk bij onze CoronaCheck FAQ.

koop tickets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *