Brasserie Patina: een subtropische, voor iedereen toegankelijke huiskamer!

Een subtropische verrassing. Misschien is dat niet het eerste waar je aan denkt wanneer je appartementencomplex Mipatio in Nijlân bekijkt, maar je vindt het hier wel! Dit komt door brasserie Patina, een huiselijke plek waar je in een ongedwongen sfeer heerlijk uitgebreid kunt borrelen en dineren.

Wanneer wij de brasserie binnenstappen, is er maar één woord dat wij kunnen gebruiken om het interieur te beschrijven: wauw. Wat is deze locatie prachtig vormgegeven! De bar is handgemaakt van natuurlijke materialen, net zoals de lampenkappen van zeegras. En de vrolijke stekjes van subtropische planten maken het helemaal af.

Ook het uitzicht dat je hebt, helpt mee aan het wauw-gevoel! Vanuit de brasserie kijk je namelijk uit op de overdekte en geklimatiseerde binnentuin van Mipatio. In deze met glas overdekte, groene oase is het elke dag lekker warm én droog.

Koffie, borrel(hap) of diner

In de brasserie is het heerlijk vertoeven. Of je nou langskomt voor een lekker kopje koffie (met een zelfgemaakt koekje of gebakje), een drankje met een leuke borrelplank of om lekker uit eten te gaan: het team van Patina zorgt er namelijk voor dat jij je hier snel thuis voelt.

Heb je een groter feestje dan ‘alleen’ een etentje? Ook dan is Patina de perfecte plek! Meerdere mensen hebben hier al een verjaardag of trouwdag gevierd.

Internationale keuken (met Franse en Aziatische invloeden)

We kunnen nog pagina’s volschrijven over hoe mooi de brasserie is, maar ook de menukaart ziet er goed uit! Zo wordt de koffie bijvoorbeeld geleverd door SMIT&DORLAS. Brasserie Patina is de enige in Leeuwarden die de koffie van deze leverancier schenkt.

Daarnaast heeft Patina ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat lees je wel terug in de vijfsterrenrecensies die de brasserie krijgt, waarin vol enthousiasme wordt geschreven over het ‘kwalitatief zeer goede eten’ en hoe ‘superlekker’ mensen hier gegeten hebben!

De stijl van de keuken is internationaal, met een twist naar de klassieke Franse keuken en invloeden uit Azië. De brasserie werkt met een wisselend maandmenu waar vis-, vlees- en vegetarische gerechten op te vinden zijn. Daarnaast vind je naast de menukaart ook wekelijks wisselende specials. Mocht er dus even niets op de menukaart staan waar jij trek in hebt: kom gerust eens langs om de specials te ontdekken. Er is altijd voor ieder wat wils!

Voor iedereen toegankelijk

Bij brasserie Patina wordt met iedereen rekening gehouden. Zo is parkeren bijvoorbeeld gratis, maar is ook heel het pand rolstoelvriendelijk. Dankzij een eigen kinderhoek en een verschoningstafel is de brasserie ook uitnodigend voor ouders met kinderen.

Daar houdt het overigens niet op, want Patina beschikt ook over een akoestisch plafond. Heel simpel uitgelegd is heel het plafond volgeplakt met een soort snippertjes, wat de akoestiek in de brasserie verbetert.

Op deze manier kunnen niet alleen mensen met gehoorproblemen hun medegasten makkelijker verstaan, maar heb je ook minder last van het geroezemoes dat je in veel horecagelegenheden terugziet. Hier komen wij zeker vaker terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *