Bordelen Esperanza en Moulin Rouge op de Weaze moeten sluiten

Twee bordelen, Esperanza en Moulin Rouge, op de Weaze in Leeuwarden, raken hun vergunning kwijt en moet over een week sluiten. De reden voor de sluiting: “Er bestaat ernstig gevaar dat de vergunningen (van de bordelen, PvtH) mede zullen worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen voordelen te benutten en om strafbare feiten te plegen”, zo staat in een persbericht van de gemeente. Mogelijk gaat het om het witwassen van crimineel geld.

Na een tip van het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Sybrand Buma een Bibob-onderzoek laten uitvoeren bij de twee bordelen. Dit onderzoek kan gedaan worden als er een ernstig gevaar dreigt dat een afgegeven vergunning misbruikt wordt. Het resultaat van dit onderzoek kan zijn dat een aanvraag voor een vergunning geweigerd wordt of een afgegeven vergunning ingetrokken wordt. Dit laatste is nu het geval bij Esperanza en Moulin Rouge.

Eigenaar van de bordelen, Piet Siderius, laat echter weten aan de Leeuwarder Courant, dat de sluiting niets te maken heeft met witwassen, maar dat het gaat om een probleem met de Belastingdienst. Toch volgt volgende week de sluiting. De prostituees die in de bordelen werkzaam zijn, zullen worden opgevangen door het Leger des Heils en Fier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *