Blijf niet doorlopen met droge ogen!

Even wrijven, knipperen en weer door. Als je last van slecht zicht hebt dan neem je een bril, terwijl er vaak geen actie wordt ondernomen bij droge ogen. Het aantal mensen met droge oogklachten groeit.

Droge ogen zorgen voor tijdelijk wazig zicht, irritatie, vermoeidheid en concentratieproblemen. Het is bijzonder dat er niet meer aandacht aan wordt besteed, terwijl de oplossing soms zo simpel kan zijn.

Oorzaken

Vaak worden oogklachten afgeschoven op de bril of lenzen, terwijl er soms een totaal andere oorzaak is. Als je merkt dat je aan het eind van een lange werkdag droge ogen hebt, kan je de problemen vaak wijten aan het staren naar het computerscherm.

Probeer dan je ogen rust te geven. Andere aanstichters van droge ogen zijn onder andere de airconditioning, medicijngebruik of ooglidproblemen.

Oogdruppels zijn het laatste redmiddel

Met oogdruppels bestrijdt je de symptomen van droge ogen, maar niet de oorzaak. De behandeling van droge ogen is voor ieder verschillend en is afhankelijk van het soort droge ogen. Tegenwoordig wordt de MGD-behandeling vaak toegepast.

MGD staat voor Meibomian Gland Dysfunction en heeft betrekking op de kliertjes die in het ooglid zitten. Als deze kliertjes niet goed hun werk doen blijft het traanvocht niet goed kleven aan het oog, zodat deze droog wordt. Met behulp van een oogmasker en massage van het ooglid is dit te verhelpen. Een verwarmend masker is ook een oplossing, dit wordt gebruikt als de traanlaag niet goed over het oog heen ligt.

Het begint met koffie

Dit is zomaar een greep uit oorzaken en oplossingen, maar wat zorgt nu voor jouw droge ogen? Het vinden van het probleem begint met een goed gesprek onder genot van een goede kop koffie.

Miedema Brilmode en Oogzorg biedt al decennialang de best passende oplossing bij oogklachten. Door die ervaring wordt in een gesprek al veel duidelijk. Blijf niet wrijven, maak een afspraak of stap gewoon eens binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *